DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İngiliz gazetecinin darbe yorumu olay yarattı

İngiliz gazetecinin darbe yorumu olay yarattı

Geçtiğimiz 15 temmuz gecesi iki köprünün kapatılmasıyla başlayan ve tüm çabalara rağmen başarısız sonuçlanan darbe girişimi için İngiliz gazetecinin o yorumu olay yarattı.\r\n\r\n

Geçtiğimiz 15 temmuz gecesi iki köprünün kapatılmasıyla başlayan ve tüm çabalara rağmen başarısız sonuçlanan darbe girişimi için İngiliz gazetecinin o yorumu olay yarattı.tim-marshallHalkın meydanlara inmesiyle kısa sürede bastırılan darbe girişimine ilişkin İngiliz gazeteci Tim Marshall’dan olay açıklama geldi. İngiliz gazeteci Tim Marshall darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütünün iki hata yaptıklarının savundu. Bu iki hatanın ise “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı öldürmemek ve basını kapatmamak” olarak nitelendirdi.BBC programına katılan İngiliz gazeteci Tim Marshall, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Türkiye’nin geldiği bu son nokta ile ilgili eleştiride bulundu. Gerçekleşen darbe girişimini  “geniş ama derin değildi” diyerek konuştu.

“Erdoğan’ı öldürmemeleri hataydı”

“İki büyük hata yaptılar: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı öldürmediler. Bu (darbede) yapılması gereken ilk şey. Bunun yapılması gerektiğini savunmuyorum ama darbenin ilk kuralı, ülkenin liderini öldürmek ya da yakalamaktır.”

“Erdoğan ikiyüzlü bir şekilde Facetime kullandı”

“21. yüzyılda ülkenin basınını kapatmayı unuttular. NTV, CNN Türk yayındaydı, sosyal medyayı kapatmadılar. Sosyal medyadan nefret eden Erdoğan, ironik ve ikiyüzlü bir şekilde Facetime kullanarak, CNN Türk kanalına çıktı ve insanları sokağa çıkmaya çağırdı”

AB Komisyonu Başkanı’ndan flaş Türkiye uyarısı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye’nin AB ile ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu.Claude Juncker; “Mevcut durumda Türkiye’nin yakın zamanda birlik üyesi olacağına inanmıyorum. Daha uzun bir sürede olacağını düşünmüyorum” dedi.Juncker şuan Türkiye gündeminde olan idam cezası hakkında da  “Türkiye’nin idam cezasının geri getirmesi durumunda Avrupa Birliği üyelik süreci derhal durdurulabilir.” dedi.AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, yasalarında idam cezası olan bir ülkenin Avrupa Birliği’nde yeri olmadığını da belirtti.