DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Instagram’a bir Facebook özelliği daha!

Instagram’a bir Facebook özelliği daha!

Facebook bünyesinde barınan Instagram’a gün geçtikçe yeni özellikler ekleniyor. Facebook’ta bir süredir kullanımda olan ‘kaydetme’ özelliği artık Instagram’da…

En büyük rakibi Snapchat’e karşı Instagram’a uygulamanın benzer özelliklerini getiren Mark Zuckerberg, Facebook‘ta bir süredir kullanımda olan özelliği Instagram uygulamasına sundu.

Instagram’da paylaşımlar kaydedilebilecek

Son güncellemeyle kullanıcılara sunulan yeni özellikle birlikte, Instagram uygulaması kullanan herkes daha sonra tekrar göz atmak istedikleri paylaşımı Facebook’ta olduğu gibi kaydedebilecek. Böylece daha sonra ulaşmak istediği paylaşıma kolayca ulaşabilecek. Ayrıca internetiniz yokken de offline olarak kaydedilen paylaşımı görmeniz mümkün olacak.

Kaydedilen paylaşımlara, Facebook’ta olduğu gibi ayrı bir kaydedilen sekmenin altında ulaşılabilecek. Kullanıcılar istediği zaman ‘kaydedilenler‘ sekmesine geçiş yapıp offline olarak ta izleyebilecekler.

Peki paylaşımlar nasıl kaydedilecek? Paylaşımları kaydetmek için paylaşımların altındaki ayraç işaretine tıklamak yeterli olacak.

Sadece resim paylaşımları değil, video paylaşımları da kaydedilebilecek. Offline olarak kaydettiğiniz paylaşımlarda yorumlar İnternet olmadığı için güncel olmayabilir.

Kaydetme güncellemesi Instagram’ın 10.2 versiyonunda hayata geçirilecek. Her zaman olduğu gibi güncelleme ilk önce ABD’li kullanıcılara dağıtılacak. Daha sonra tüm dünyada yayınlanacak.

Hikayeler özelliğinden sonra Snapchat’te uzun zamandır kullanılan ekran görüntüsü alma özelliği de Instagram’a getirildi.Ekran görüntüsü almadan önce bir daha düşününHala deneme aşamasında olan özellik Snapchat’te olduğu gibi ekran görüntüsü aldığınızda karşı tarafa bildirim gönderecek.Şimdilik kaybolan mesajlar ve hikayeler kısmında çalışan özellik ilerleyen günlerde uygulamanın tüm bölümleri için geçerli olabilir.instagram-ekran-goruntusu


Geçtiğimiz Günlerde Bu Özellikler Intagram’dan KaldırılmıştıYeni özellikleriyle kullanıcıları sevindiren Instagram, geçtiğimiz günlerde kullanılmayan bir kaç özelliğini uygulamadan kaldırdı. Kullanıcılar tarafından pek ilgi görmeyen Photo Map, Instagram’ın vazgeçtiği özelliklerden biri oldu.instagram-harita-ozelligini-kaldiriyorKonu ile ilgili yaptığı açıklamada ise bu özelliğin geçen hafta başladığı belirtildi. Firma bazı kullanıcıların hesabından kaldırılmaya başladığını ve haritadaki resimleri kaldırmaya odaklanmış. Photo Map kaldırılken konum bilgisinin kaldırılmayacağını açıkladı. Kullanıcılar böylelikle fotoğrafların nerede çekildiklerini öğrenebilecek.Photo Map’in “yaygın bir biçimde kullanılmadığına” dikkat ekip kaldırma kararı aldı. Bu özelliği kaldırarak yeni özelliklere yer vereceğini açıkladı.

Instagram, yeni algoritmasını kullanıma sundu

Instagram, uzun süredir üzerinde çalıştığı algoritmasını kullanıma sundu. Artık kullanıcıların zaman akışı kronolojik olarak değil “popülerliğe” göre gösterilecek.Şirket, Mart ayında yaptığı duyuru ile bu algoritma üzerinde çalışıldığını açıklamış, kullanıcılardan gelen tepkiler üzerine resmi Twitter hesabından, ‘‘Sizleri dinliyoruz ve zaman tünelinizde şu anda hiçbir şey değişmeyeceğini garanti ediyoruz. Değişiklikler, bütün kullanıcılara açıldığında size haber vereceğimize söz veriyoruz’‘ yazmıştı.