DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Instagram’da ekran görüntüsü almadan önce bu haberi okuyun

Instagram’da ekran görüntüsü almadan önce bu haberi okuyun

Uzun zamandır Snapchat uygulamasını satın almak için uğraşan Facebook, tüm girişimlerinde başarısız olmuş ve Snapchat’i alamayınca diğer uygulaması Instagram’a, Snapchat’in özelliği hikayeleri getirmişti. Hikayeler özelliğinden sonra Snapchat’te uzun zamandır kullanılan ekran görüntüsü alma özelliği de Instagram’a getirildi. Ekran görüntüsü almadan önce bir daha düşünün Hala deneme aşamasında olan özellik Snapchat’te olduğu gibi ekran görüntüsü aldığınızda

Uzun zamandır Snapchat uygulamasını satın almak için uğraşan Facebook, tüm girişimlerinde başarısız olmuş ve Snapchat’i alamayınca diğer uygulaması Instagram’a, Snapchat’in özelliği hikayeleri getirmişti. Hikayeler özelliğinden sonra Snapchat’te uzun zamandır kullanılan ekran görüntüsü alma özelliği de Instagram’a getirildi.

Ekran görüntüsü almadan önce bir daha düşünün

Hala deneme aşamasında olan özellik Snapchat’te olduğu gibi ekran görüntüsü aldığınızda karşı tarafa bildirim gönderecek.Şimdilik kaybolan mesajlar ve hikayeler kısmında çalışan özellik ilerleyen günlerde uygulamanın tüm bölümleri için geçerli olabilir.instagram-ekran-goruntusu


Geçtiğimiz Günlerde Bu Özellikler Intagram’dan Kaldırılmıştı

Yeni özellikleriyle kullanıcıları sevindiren Instagram, geçtiğimiz günlerde kullanılmayan bir kaç özelliğini uygulamadan kaldırdı. Kullanıcılar tarafından pek ilgi görmeyen Photo Map, Instagram’ın vazgeçtiği özelliklerden biri oldu.instagram-harita-ozelligini-kaldiriyorInstagram konu ile ilgili yaptığı açıklamada ise bu özelliğin geçen hafta başladığı belirtildi. Firma bazı kullanıcıların hesabından kaldırılmaya başladığını ve haritadaki resimleri kaldırmaya odaklanmış. Photo Map kaldırılken konum bilgisinin kaldırılmayacağını açıkladı. Instagram kullanıcıları böylelikle fotoğrafların nerede çekildiklerini öğrenebilecek.Instagram Photo Map’in “yaygın bir biçimde kullanılmadığına” dikkat ekip kaldırma kararı aldı. Bu özelliği kaldırarak yeni özelliklere yer vereceğini açıkladı.

Instagram, yeni algoritmasını kullanıma sundu

Instagram, uzun süredir üzerinde çalıştığı algoritmasını kullanıma sundu. Artık kullanıcıların zaman akışı kronolojik olarak değil “popülerliğe” göre gösterilecek.Şirket, Mart ayında yaptığı duyuru ile bu algoritma üzerinde çalışıldığını açıklamış, kullanıcılardan gelen tepkiler üzerine resmi Twitter hesabından, ‘‘Sizleri dinliyoruz ve zaman tünelinizde şu anda hiçbir şey değişmeyeceğini garanti ediyoruz. Değişiklikler, bütün kullanıcılara açıldığında size haber vereceğimize söz veriyoruz’‘ yazmıştı.algoritmasini-instagram-sundu”Önemsediğiniz içerikleri kaçırmayacaksınız”Instagram, algoritma değişikliğini kullanıcılarına şöyle aktardı:

”Mart ayında içerikleri zaman tünelinde yeni bir düzende gösterecek bir yol üzerinde çalıştığımızı bu sayede önemsediğiniz anları öncelikli olarak göreceğinizi duyurmuştuk. İnsanlar zaman tünellerindeki içeriklerin ortalama yüzde 70’ini kaçırıyor. Instagram büyüdükçe bütün fotoğraf ve videoları yakalamak daha zor bir hâl aldı. Geçen birkaç aydır üzerinde çalıştığımız yeni yol ile birlikte insanların daha fazla fotoğraf beğendiğini, daha çok yorum yaptığını ve topluluklarla daha çok etkileşime girdiğini gördük. Instagram’ı daha iyi yapmak için bu algoritmayı geliştirmeyi sürdüreceğiz.”