DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
IŞİD’in sözcüsü öldürüldü!

IŞİD’in sözcüsü öldürüldü!

IŞİD örgütüne yakınlığı ile bilinen Amaq haber ajansından gelen haberde IŞİD’in sözcüsü el-Adnani’nin öldürüldüğü duyuruldu.\r\n\r\n

IŞİD örgütüne yakınlığı ile bilinen Amaq haber ajansından gelen haberde ‘IŞİD’in sözcüsü el-Adnani’nin öldürüldü’ haberi yer alıyorAmaq haber ajansından gelen haberde, IŞİD’in sözcüsü el-Adnani’nin Halep’in  kuzeyinde gerçekleşen askeri operasyonda öldürdüğü yer alıyordu. Fakat IŞİD’in sözcüsü el-Adnani’nin tam olarak ne zaman öldürüldüğü belirtilmedi.

Hava saldırılarında öldürüldü

isidin-sozcusu-el-adnaniIŞİD sözcüsü ve propanga sorumlusu olarak tanınan Ebu Muhammed el-Adnani’nin ölüm sebebi ise ABD’nin yaptığı hava saldırıları olduğu düşünülüyor. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon ise üst düzey bir örgüt üyesinin hedef alındığını fakat bu kişin Ebu Muhammed el-Adnani’nin olup olmadığıyla ilgili bir şey belirtmedi.Ebu Muhammed el-Adnani’nin öldürüldüğü haberini duyuran Amaq haber ajansı Halep yakınlarındaki El Bab’daya saldırı düzenlendiğini fakat el-Adnani’nin nasıl öldürüldüğü bilgisini vermedi. Ebu Muhammed el-Adnani, 2014’ün Haziran ayında Irak ve Suriye’nin büyük bölümlerini ele geçirdikten sonra “Halifelik” çağrısı yapmıştı. Ve IŞİD terör örgütünün en önemli isimleri arasında yer alıyor.