DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Isırgan otunu nasıl tüketebiliriz?

Isırgan otunu nasıl tüketebiliriz?

Isırgan otunun sağlığımıza faydalarını önceki yazılarımızda sizlere aktarmıştık. Şimdi de ” Isırgan otunu nasıl tüketebiliriz? ” konusundan bahsedelim. Isırgan otundan yemek, salata, börek yapabilirsiniz. Aynı zamanda çayını da yapıp içebilirsiniz.İşte kolay ve pratik ısırgan otlu tarifler.  Isırgan Otu Salatası  Gerekli malzemeler:1 demet ısırgan otu1 adet kuru soğan1-2 adet domatesSosu için;ZeytinyağıLimon sosuAz tuzIsırgan Otu Salatası Yapılışı:Bir

Isırgan otunun sağlığımıza faydalarını önceki yazılarımızda sizlere aktarmıştık. Şimdi de ” Isırgan otunu nasıl tüketebiliriz? ” konusundan bahsedelim. Isırgan otundan yemek, salata, börek yapabilirsiniz. Aynı zamanda çayını da yapıp içebilirsiniz.İşte kolay ve pratik ısırgan otlu tarifler. 

Isırgan Otu Salatası 

Gerekli malzemeler:1 demet ısırgan otu1 adet kuru soğan1-2 adet domatesSosu için;ZeytinyağıLimon sosuAz tuzIsırgan Otu Salatası Yapılışı:Bir demet ısırgan otunu güzelce haşlıyoruz. Haşlamış ısırganları küçük küçük kesip karıştırma kabına alıyoruz. Soğanları ince ince kıyıyoruz. Domatesleri küp küp doğruyoruz. Doğrayıp hazırladığımız malzemelerle haşlanmış ısırgan otunu karıştırıyoruz. Servis tabağına alıyoruz. Üzeri için zeytinyağı limon ve tuz ile sos hazırlayıp servis tabağının üzerine gezdiriyoruz. Salatamız hazır. Afiyet olsun. 

Tavada ısırgan otlu börek

Gerekli malzemeler:         isirgan-otlu-borek1 demet ısırgan otu1 adet kuru soğan3 adet yufkaTuzKarabiberÜzeri için:Süt1 YumurtaIsırgan otlu börek yapılışı:Isırgan otlarını güzelce yıkayıp doğruyoruz. Kuru soğanları da doğrayıp ısırganlarla beraber kavuruyoruz. Kavurma esnasında istediğimiz baharatları da ilave edebiliriz. Isırgan kavrulduğunda böreğimizin içi hazır demektir.  Sosu için süt ve yumurtayı güzelce çırpıyoruz ve bir kenarda hazır bekletiyoruz. Börek tavamızı güzelce yağlıyoruz. Yufkalarımızdan 1.sini tavanın en altına kenarları tavadan taşacak şekilde seriyoruz. 2.yufkamızı birincinin üzerine parçalayarak yerleştiriyoruz. Onun üzerine de hazırladığımız iç harcımızı güzelce seriyoruz. Hazırladığımız yumurtalı sosun birazını da üzerine gezdiriyoruz. Sonrasında 3. yufkamızı buruşturarak son kat olarak tavamıza koyuyoruz ve ilk yufkanın kenarlara taşan kısımlarını tavamıza kapatıyoruz. Kalan süt ve yumurta karışımını da üzerine sürüp ocakta pişiriyoruz. 

Isırgan otu çayı (detoks çayı)

4 dal ısırgan otu2 lt soğuk su Isırgan Otu çayı yapılışı:Isırgan otu demliğe koyulur ve üzerine soğuk su eklenerek kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır. Kaynamaya başlayınca 2-3 dk kaynatılıp demlenmeye bırakılır. Çok kaynatmamak gerekiyor. Ilıyınca 1 bardak içilir. Tadı çok hoş gelmese de 2 ya da 3 günde bir bardak içmekten zarar gelmez.  Fazlası kesinlikle zararlıdır ve uzman tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.