DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
‘İslam resmi din olsun’

‘İslam resmi din olsun’

İsviçre ‘İslam resmi din olsun’ önerisinden bulundu. İsviçre Sosyal Demokrat Partisi lideri konu ile ilgili Sonntags Zeitung gazetesine konuştu.\r\n\r\n

İsviçre ‘İslam resmi din olsun’ önerisinden bulundu. İsviçre Sosyal Demokrat Partisi lideri konu ile ilgili Sonntags Zeitung gazetesine konuştu.İsviçre Sosyal Demokrat Partisi lideri Christian Levrat, ‘İslam resmi din olsun’ önerisi ile gündeme oturdu. Sonntags Zeitung gazetesine konuşan lider ‘ İslam’ın resmi din olarak kabul edilmesi ve anayasada yer almasının tartışılması’ gerektiğini vurguladı. Christian Levrat, “İslam resmi din olarak tanınırsa, din adamlarının eğitiminin ve finasmanın İsviçre tarafından karşılanacağı ve yabancı ya da aşırıcı çevrelere bırakılmayacağı” konusunda değerlendirmelerde bulundu.  Christian Levrat, “İsviçre’ye özgü bir İslam dini olabilir mi? Bunu tartışmalıyız.” dedi.

Anket düzenlendi

Bu öneriye 20 Minuten gazetesi “İsviçre’de İslam resmi din olmalı mı?” şeklinde anket düzenledi.

İsviçre adaylık başvurusunu geri çekti

23 Haziran 2016’da yapılacak olan referandum öncesi sular durulmuyor. İngiltere, referandum kararının öncesinde Almanya’dan ‘AB dağılır’ uyarısı aldı. Bir şok karar da İsviçre’den geldi. AB üyesi olmaktan vazgeçti.isvicre-ab-uyesi1992 yılında  AB’ye girmek için resmi başvuru yapan İsviçre, AB üyelik başvurusunu geri çekti. Brüksel  20 yıl önce başvurdu yapmasına rağmen İsviçre’yi hala aday ülke olarak görmedi.Ab için hala aday ülke olarak değerlendirmeyen İsviçre daha fazla dayanamadı. Bunu önemli bir sorun olarak gören İsviçre bu hafta içinde toplanan İsviçre Parlamentosu’na bu sorunu iletip, başvurunun geri çekilmesi için oylama yaptı.İsviçre Parlamentosu’ndan yapılan oylama sonucu o ktirik karar çıktı. Tam 20 yıldır  hala AB üyesi olarak gösterilmeyen İsviçre düzenlediği toplantıdan çıkan oylamayla birlikte ‘AB’den geri çekilme kararı aldı. Parlemantoda bulunan bir çok kişinin evet oyu verdiği oylama İsviçre resmi olarak AB üyeliğinden çekildi.