DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Ispanak temizlemenin en pratik yolları

Ispanak temizlemenin en pratik yolları

Ispanağın da diğer kış sebzeleri gibi faydaları saymakla bitmez. Yemeği, böreği, boranisi ile farklı şekillerde tüketilebilmesine rağmen, temizliği zor olduğundan birçok kişi ıspanak tüketiminden kaçınıyor. Gerçekten de ıspanağın faydasını almak isterken çeşitli mikropları da vücuda sokmamak için temizlik aşamasına çok dikkat etmek gerekiyor. Defalarca suyla yıkamak mikropların ölmesi için yeterli olmuyor, sadece sebzenin yüzeyindeki atıkların

Ispanağın da diğer kış sebzeleri gibi faydaları saymakla bitmez. Yemeği, böreği, boranisi ile farklı şekillerde tüketilebilmesine rağmen, temizliği zor olduğundan birçok kişi ıspanak tüketiminden kaçınıyor. Gerçekten de ıspanağın faydasını almak isterken çeşitli mikropları da vücuda sokmamak için temizlik aşamasına çok dikkat etmek gerekiyor. Defalarca suyla yıkamak mikropların ölmesi için yeterli olmuyor, sadece sebzenin yüzeyindeki atıkların giderilmesini sağlıyor. Böyle bir durumda kolay ıspanak temizleme nasıl olur sorusu aklımıza geliyor. Ispanak temizlemenin de kolay ve pratik bir yolları var.

Ispanak nasıl daha pratik yıkanır?   

Ispanağı pazardan alıp eve geldiğimizde doğrudan yıkamaya kalkarsanız ya da tek tek yapraklarına ayırarak yıkarsanız hem su hem de zaman israfını göze almalısınız. Ispanağı yıkamaya başlamadan önce ıspanak demetinin bir kısmını ayırıp bol çamurlu kök kısmını bıçakla kesip attığınızda, kalan ıspanakları kolay bir şekilde yıkayabilirsiniz.

Ispanak Kolayca Nasıl Yıkanır?

Ispanakları kolay ve hijyenik yıkamak için, büyükçe bir kabın içine bolca su koyun ve içine de yarım su bardağı kadar sirke ilave edin. Özellikle belirli bir sirke çeşidi yok, evde hangi sirke varsa onu kullanabilirsiniz. Eğer evde sirke yoksa da tuz ve karbonatlı su hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız suyun içine ıspanakları yaprak yaprak ayırarak koyun. Bu şekilde yaprakları yarım saat kadar bekletin. Bu bekleme süresinde sirke ıspanak yaprakları üzerindeki toz ve kimyasal maddenin suyun dibine çökmesini sağlayacaktır. Yarım saat sonra ıspanakları sirkeli sudan çıkarıp temiz su hazırladığınız başka bir kaba alın.10 dakika da burada bekletin. Yıkama suyu berrak görülene kadar bir kaç kez daha su değiştirebilirsiniz.  Böylece ıspanaklarınız temizlenmiş olacaktır.

Ispanak Temizlendikten Sonra Nasıl Saklanır?

Ispanağı saklamada ıspanak temizleme kadar önemli. Yıkama işlemi bittikten sonra öncelikle ıspanakları derin bir süzgeç içinde bir süre bekletmelisiniz. Suyu iyice süzüldükten sonra da ne için kullanacak olursanız olun mutlaka kurumaya bırakmalısınız. Hemen pişirecekseniz kuruduktan sonra hemen kullanabilirsiniz ama buzlukta saklamayı düşünüyorsanız kurutma işlemini biraz daha uzun tutup tamamen kuruduğundan emin olmalısınız. Çünkü ıslak kaldığında üzerinde bakteriler üreyip ıspanağın yumuşamasına ve erimesine neden olabilir. İyice kuruduktan sonra da buzdolabı poşeti ile buzluğa kaldırıp ihtiyacınız olduğunda tüketebilirsiniz.