DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İtalya’da korkutan deprem! Çok sayıda ölü var…

İtalya’da korkutan deprem! Çok sayıda ölü var…

İtalya gece yarısı sarsıntıyla uyandı. Başkent Roma’ya yakın mesafede 6,2 büyüklüğünde korkutan deprem meydana geldi. Çok sayıda ölünün olduğu bildirildi.

İtalya gece yarısı sarsıntıyla uyandı. Başkent Roma’ya yakın mesafede 6,2 büyüklüğünde korkutan deprem meydana geldi. Çok sayıda ölünün olduğu bildirildi.İtalya’da saat 03.06 sularında meydana gelen deprem bölgede bulunan tüm vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Amatrice ve çok sayıda kasaba depremin etkisiyle büyük hasar gördü. İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü (INGV), gerçekleşen deprem ile ilgili ilk açıklamayı yaptı. 6,2’lik depremin yerin 10 km altında olduğunu ifade etti. Gece yarısında meydana gelen deprem  Roma’da ve yakında bulunan kentleri de etkisi altına aldı.

18 kişi hayatını kaybetti

italya-deprem-imagesDepremle ilgili yapılan ilk açıklamada yaklaşık 18 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda kişininde hala enkaz altında olduğu bildirildi. Olay yerinde bulunan muhabir Esma Çakır’ın verdiği bilgilerde arama kurtarma ekiplerinin depremden tam 3 saat sonra Amatrica kasabasına ulaştığı açıklandı. Depremin etkisiyle evler büyük hasar gördü ve bazı binalar yıkıldı.

2. deprem meydana geldi

Büyük hasar ve yıkıntıların olduğunu depremin ardından yanı bölge ikinci depremle sallandı. İkinci deprem 5,5 şiddetinde hissedildi. Daha önceki yıllarda gerçekleşen derpem 6,3 büyüklüğünde olmuş ve 300’ü aşkın kişi yaşamını yitirmişti.