DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İtalya’da OHAL ilan edildi!

İtalya’da OHAL ilan edildi!

İtalya’da yaşanan depremin ardından afetin gerçekleştiği bölgede olağanüstü hal ilan edildi. Meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde 250’ye yakın kişi hayatını kaybetti.İtalya’da o korkunç depremin ardından bakanlar kurulu toplantısı düzenlendi. Bakanlar Kurulu’na katılan Başbakan Matteo Renzi, önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Matteo Renzi, kullanılmaz hala gelen  bölgenin yeniden ayaklanması için ilk önce 50 milyon avroluk bütçe ayırdıklarını ve vatandaşlardan

İtalya’da yaşanan depremin ardından afetin gerçekleştiği bölgede olağanüstü hal ilan edildi. Meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde 250’ye yakın kişi hayatını kaybetti.İtalya’da o korkunç depremin ardından bakanlar kurulu toplantısı düzenlendi. Bakanlar Kurulu’na katılan Başbakan Matteo Renzi, önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Matteo Renzi, kullanılmaz hala gelen  bölgenin yeniden ayaklanması için ilk önce 50 milyon avroluk bütçe ayırdıklarını ve vatandaşlardan vergi alınmayacağı vurgusunu yaptı.

5 bin 400 görevli ve gönüllü

Geçtiğimiz çarşamba günü yaşanan o korkunç depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 250’ye yakın olduğu düşünülüyor. Gerekli mercilerden ölü sayısına ilişkin net bir açıklama veya sayı gelmedi. 2. depremin etkisiyle de bölge de bulunan hasarlı binaların  yıkıldığı öğrenildi. Meydana gelen artçı sarsıntılar ve yapılan arama kurtarma çalışmalarını olumsuz yönde etkiliyor. Arama kurtarma çalışmalarında ise yaklaşık 5 bin 400 görevli ve gönüllü yer alıyor.İtalya’da ölü sayısı yükseldi!İtalya’da saat 03.06 sularında meydana gelen deprem bölgede bulunan tüm vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Amatrice ve çok sayıda kasaba depremin etkisiyle büyük hasar gördü. İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü (INGV), gerçekleşen deprem ile ilgili ilk açıklamayı yaptı. 6,2’lik depremin yerin 10 km altında olduğunu ifade etti. Gece yarısında meydana gelen deprem  Roma’da ve yakında bulunan kentleri de etkisi altına aldı.Amatrice Belediye Başkanı Sergio Pirozzi, basına yaptığı açıklamada, “Kasabamın yarısı artık yok. Molozların altında insanlar var” dedi.

Ölü sayısı 250’ye yükseldi

italya-deprem-images

“Depremle ilgili yapılan ilk açıklamada yaklaşık 18 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda kişininde hala enkaz altında olduğu bildirildi. Olay yerinde bulunan muhabir Esma Çakır’ın verdiği bilgilerde arama kurtarma ekiplerinin depremden tam 3 saat sonra Amatrica kasabasına ulaştığı açıklandı. Depremin etkisiyle evler büyük hasar gördü ve bazı binalar yıkıldı.” Bu haberin ardından bölgedeki ölü sayısının 250’ye yükseldiği bilgisi verildi.