DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Jens Stoltenberg: ‘Türk Ordusu Hala Güçlü’

Jens Stoltenberg: ‘Türk Ordusu Hala Güçlü’

Türkiye’de başarısız sonuçlanan darbe girişimi tüm dünyada yankı uyandırdı. NATO Genel Sekteri Jens Stoltenberg yaşanan bu olaylar sonrasında bile Türk ordusunun hala güçlü olduğunu ifade etti.\r\n\r\n

Türkiye’de başarısız sonuçlanan darbe girişimi tüm dünyada yankı uyandırdı. NATO Genel Sekteri Jens Stoltenberg yaşanan bu olaylar sonrasında bile Türk ordusunun hala güçlü olduğunu ifade etti.NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, darbe girişimi kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan onlarca askerin olmasına rağmen Türk ordusunun hala daha güçlü olduğunu ve NATO müttefiki olarak kalmaya devam edeceğini belirtti.

Türkiye’nin geniş ve profesyonel bir ordusu var

IŞİD ile mücadele kapsamında 30 ülkenin katıldığı bir toplantı gerçekleşti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg toplantının hemen ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye’de yaşanan olaylar ile ilgili yöneltilen bir soruya da “Türkiye’nin geniş ve profesyonel bir ordusu var. Güçlü ve sadık bir NATO müttefiki olarak kalacaklarından eminim. Türkiye’nin NATO müttefiki olarak kalması hepimiz için önemli” şeklinde cevap verdi.Soruları yanıtlamak için kameralar karşısına geçen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Türkiye’nin darbe girişimine tepkisinin NATO’nun değerlerine uygun olacağını umduğunu ve askeri ittifaka üyeliğinin tekrar gözden geçirilmesinin söz konusu olmadığını” şeklinde konuştu.

Steinmeier’den Türkiye’ye OHAL çağrısı

Ankara ve İstanbul’da 15 temmuz gecesi başarısız sonuçlanan darbe girişiminin hemen ardından 3 ay süreyle OHAL ilan edildi. Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier’den  Türkiye’ye OHAL çağrısı…steinmeierDün toplanan MGK ve Bakanlar Kurulu sonrası alınan OHAL kararına ilk tepki Almanya’dan geldi. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye’de ilan edilen OHAL için Türkiye’ye bir çağrıda bulundu. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, OHAL’in en kısa sürede sona ermesini istedi.Washington’da yapılan toplantı da konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye’de darbe girişimi soruşturulması kapsamında alınan tüm önlemlerin hukuk devleti kurallarına uygun, orantılı, ölçülülük ilkesi gözetilerek uygulanması gerektiğini” dedi. Ve Türkiye’de darbe girişimi soruşturulması kapsamında alınan tüm önlemlerin hukuk devleti kurallarına uygun, orantılı, ölçülülük ilkesi gözetilerek uygulanması gerektiğini” sözlerini ekledi.