DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Joe Biden 2020’de yeniden aday olacağını açıkladı

Joe Biden 2020’de yeniden aday olacağını açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden 2020 yılında gerçekleşecek olan başkanlık seçimlerine aday olacağını açıkladı.\r\n\r\n

Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden 2020 yılında gerçekleşecek olan başkanlık seçimlerine aday olacağını açıkladı.

JOE BİDEN : ‘2020’DE YENİDEN ADAYIM’

joe-biden-ankaraAmerika Başkan Yardımcısı Joe Biden, Amerikalı bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin yönelttiği en dikkat çeken ve en önemli açıklamalarından biri ise başkanlık ile ilgili soru oldu. Bir gazetecenin bir sonraki başkanlık seçimlerine katılıp katılmayacağı sorusuna “Evet, 2020’deki başkanlık seçiminde adayım.” şeklinde cevap verdi. Alınan bu cevap karşısında şaşıran gazeteci bu cevabın şaka olup olmadığı yönündeki sorusuna ise “Seçime girmeyeceğim demiyorum. Hiçbir şey için taahhüt veremem. Uzun zaman önce öğrendim ki, kaderin ilginç bir müdahale yöntemi var.” dedi.Başkan Yardımcısı Joe Biden, 1988 ve 2008 yıllarında da Demokrat Parti’nden başkan adayı olmuştu. Fakat bu yarıştan erken çekilmişti.

Biden İstanbul Atatürk Havalimanı saldırısı için de açıklama yapmıştı

Türkiye ve dünya üzerinde büyük üzüntüye neden olan Atatürk Havalimanı saldırısı sonrası ABD başkan yardımcısı Joe Biden Türkiye elçiliğini ziyaret etti. ABD Başkan Yardımcısı Biden, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliğin de saldırıda hayatlarını kaybedenler için açılan taziye defterini imzaladı. Joe Biden, Türkiye’ye destek olduğunu açıklayarak  “Dünya Türkiye’nin arkasında birleşti.” şeklinde konuştu.Taziye defterini imzalamak için Washington Büyükelçiliği’ne giden ABD başkan yardımcısı Joe Biden ve eşi Jill Biden’i Serkan Kılıç karşıladı. Defteri imzalayan çift gelen soruları yanıtlamaya çalıştı.

“Dünya Türkiye’nin arkasında birleşti”

joe-biden-taziyeABD başkanı Joe Biden konuşmasına “Dünya Türkiye’nin arkasında birleşti” sözleriyle başladı. Konu ile ilgili açıklamalarına devam eden Joe Biden, “Şükürler olsun ki saldırı terminal bölümünde olmadı, daha fazla insan ölebilir ya da yaralanabilirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı iyi tanıyorum ve takdir ediyorum. Birlikte terör örgütü DAEŞ’i Irak ve Suriye’de ortadan kesinle kaldıracağımıza ikna oldum.” ifadelerini kullandı.ABD başkan yardımcısı Joe Biden taziye defterine şunları kaydetti.“Ben ve eşim Jill, Başkan Barack Obama ve eşi Micheal Obama’yla birlikte tüm Amerika halkı gibi çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntü içerisideyiz. Dualarımız bu hain saldırıda hayatını kaybedenler ve yaralananlarladır. İstanbul ve Türkiye halkı teröristlere teslim olmayacaktır. Kaybedilen değerli hayatlar hiç bir zaman geri gelmeyecek ve sadece terörizmi ortadan kaldırmak için kararlığımızı güçlendirir. Türkiye ve ABD birlikte duruyor, sabırlıyız, azimliyiz ve birlikte bu sapkın ideolojinin nefretini yeneceğiz.”Taziye defterini imzalayanlar arasında Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, ABD Dışişleri Bakanlığı adına Bakan Yardımcısı Antony Blinken de vardı. Bakan Yardımcısı Antony Blinken taziye defterine  “Bunlar şehit değil katildir.” yazdı.