DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Katar Devi QNB, Finansbank’ı resmen satın aldı

Katar Devi QNB, Finansbank’ı resmen satın aldı

Finansbank resmen Katar devi QNB Bankasına satıldı. Banka bundan sonra faaliyetlerine QNB adıyla devam edecek.

Uzun zamandır Türkiye pazarına giriş yapmak isteyen Qatar National Bank, (QNB) Finansbank’ı satın aldı.Katar merkezli QNB Bankası uzun zamandır faaliyetlerini Türkiye’de sürdürmek için çalışmalar yapıyordu.2006 yılında Yunanistan’ın en büyük bankası National Bank of Greece (NBG) tarafından satın alınan Finansbank, 2.7 milyar euroya QNB Bankası’na satılmıştı.

FİNANS BANK ARTIK ‘QNB FİNANSBANK’ OLARAK DEVAM EDECEK

QNB ile Finansbank arasında gerçekleşen satış işlemleri haziran ayında sonuçladı. Türkiye’de 1987 yılından bu yana hizmet veren Finansbank bundan sonra ‘QNB Finansbank’ ismiyle faaliyetlerine devam edecek.

FİNANSBANK’IN KAÇ ÇALIŞANI VARDI?

26 Ekim 187 yılında faaliyetlerine başlayan Finansbank, Hüsnü Özyeğin tarafından kuruldu.Türkiye genelinde 700 civarında şubesi ve 13 bine yakın çalışanı bulunan Finansbank, 2006 yılında Yunanistan’ın en büyük bankası National Bank of Greece (NBG) tarafından satın alınmıştı.

QNB BANKASININ KAÇ ÜLKEDE FAALİYETLERİ VAR?

Qatar National Bank (QNB) Katar Ulusal Bankası 6 Haziran 1964 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. 35 çalışan ile faaliyetlere başlayan banka, nüfus artışıyla diğer bölgelere de yayılmıştır.1974 yılına kadar tek şehirde hizmet veren banka daha sonralarda Al Khor ve Mesaieed şehirlerinde de şubeler açmaya başladı. QNB ilk ATM hizmetini 1988 yılında vermeye başlamıştır.2015 yılında banka 27 ülkede faaliyet yürütmekte olan banka, 2016 yılında üç kıtada ve 30 ülkede faaliyet göstermeye devam etmektedir. 1200’den fazla şubesi olan QNB’nin 27 binden fazla çalışanı bulunmaktadır.Ayrıca Katar devi QNB Bankası, 2016 yılında Trabzonspor’la forma göğüs sponsorluk anlaşması imzaladı. Katar devi bordo mavili ekibe 3 yıl sponsorluk için 7,5 milyon dolar ödeme yapacak.qnb-trabzonspor

Hesabımda Ne Kadar Para Olduğunu İnternetten Nasıl Öğrenebilirim?

nternet artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmuş durumda. Neredeyse her işimizi İnternet’ten halledebiliyoruz. Alışveriş, haber ve dizi takibi, her türlü bilgi araştırması (ödev, sağlık vb.) resmi işlemler, fatura ödeme…İnternet hayatımıza bu yönde çok büyük kolaylıklar getirmektedir. Bu kolaylıklara artık bankacılık işlemleri de eklenmiş durumda. 

İnternet Bankacılığı

 Bankada yapabileceğimiz işlemlerin hemen hepsini artık internetten yapabilmekteyiz. Tabii ki bu işlemleri yapabilmek için öncelikle hangi bankanın müşterisiyseniz o bankanın internetle ilgili talimatlarını yerine getirmeniz gerekiyor.Bankaların birçoğunda önce şubeye giderek hesabınızı internet kullanımına açan bir form doldurmanız gerekiyor. Bankalar bunu güvenlik için gerekli görüyor.

İnternet İşlemleri

Banka müşterisi olan biri internet bankacılığı hizmetinden faydalanabilmek için bankanın internet sitesine giriş yaptıktan sonra Bireysel bölümünden üyelik formu doldurur, kendine şifre ve parola belirler.Artık “Hesabımda ne kadar para olduğunu internetten nasıl öğrenebilirim?” sorusuna cevap bulabilir ve birçok banka işlemini İnternet aracılığıyla oturduğunuz yerden halledebilirsiniz.UYARI: Hesabınıza İnternetten her girmek istediğinizde bankanız cep telefonunuza mesaj yoluyla yeni bir şifre gönderir, bu yüzden cep telefonunuz olmadan internet bankacılığını kullanamazsınız.İnternet bankacılığından yararlanmak için bir diğer yöntem cep telefonunuza bankanızın İnternet Uygulamasını indirmektir. İnternet hesabını yukarıda anlattığımız şekilde aktif ettikten sonra cep telefonunuzdan hesabınıza girebilirsiniz böylece bankanızı cebinizde taşıyabilirsiniz.