DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kefirin faydaları ve zararları nelerdir?

Kefirin faydaları ve zararları nelerdir?

Bir önceki yazımızda Kafkasya’dan gelen mucize gençlik iksiri olduğu söylenen kefirin evde nasıl yapılabileceğini yazmıştık. Bu yazımızda da kefirin faydaları ve zararları konusunu ele alacağız. Şimdiden sağlıklı günler dileriz…Kefirin faydaları nelerdir:**Sindirime yardımcı olan bakteriler bakımından zengin olduğu için, sindirim sorunu bulunanlar, kabızlık ve hazımsızlık çekenler için ideal bir içecektir.**Bağışıklık sistemini güçlendirir**Sindirim sisteminde mevcut bakteri ve mikropların

Bir önceki yazımızda Kafkasya’dan gelen mucize gençlik iksiri olduğu söylenen kefirin evde nasıl yapılabileceğini yazmıştık. Bu yazımızda da kefirin faydaları ve zararları konusunu ele alacağız. Şimdiden sağlıklı günler dileriz…Kefirin faydaları nelerdir:**Sindirime yardımcı olan bakteriler bakımından zengin olduğu için, sindirim sorunu bulunanlar, kabızlık ve hazımsızlık çekenler için ideal bir içecektir.**Bağışıklık sistemini güçlendirir**Sindirim sisteminde mevcut bakteri ve mikropların temizlenmesine yardımcı olur.**Mide ülserine neden olan “helikobakter pilori”  bakterisini öldürür.**Antibiyotik özelliği vardır.**Kefirde bulunan B12, B1, biotin ve K vitaminleri genel sağlığa katkı sağlar.**Yüksek kalsiyum ve magnezyum içerdiği için kemik sağlığını korur ve kemik kaybını önlemeye yardımcı olur.**Cilt mantarları tedavisine yardımcıdır.                         ** Mide kramplarına iyi gelir.**Sinüzite iyi gelir.**Enfeksiyonlu hastalıklarının tedavisinde kullanılır.**Kolesterolü düşürür.**İçeriğindeki A vitamini sayesinde göz sağlığına katkıda bulunur.**Güçlü kemikler ve dişler için tavsiye edilir.**Kalp sağlığını korur.**Çeşitli alerjilere iyi geldiği söylenmektedir.**Genel olarak iltihaplanmayı önler.**Karaciğer dostudur.** Egzama tedavisine yardımcıdır.**Cilde sürüldüğünde sivilce oluşumunu önlemeye yardımcıdır.**Şişkinliği, gazı önler.**Akciğer enfeksiyonlarına karşı kullanılabilir.** Düzenli olarak kefir tüketmek tümör gelişimini önler ve bu özelliği ile kefirin kanserin ilerlemesini durdurmak için kullanılabilecek gıdalar arasında olduğu söylenmektedir. Uyarı: Unutulmamalıdır ki hiçbir hastalığı kendi başımıza tedavi etmeye çalışmamalıyız.. Yukarıda ki hastalıklardan herhangi birine sahipsek mutlaka bir doktora başvurup, kullanabileceğimiz yardımcı ürünleri de mutlaka doktor kontrolünde kullanmalıyız.

Kefirin zararları nelerdir?                

Her şeyde olduğu gibi kefirin de fazlası zararlıdır. İçerdiği yüksek kalori nedeniyle fazla tüketildiğinde kilo almanıza neden olabilir. 1 bardak kefir yaklaşık 150 kaloridir ve 8 gram kadar yağ içerir. Kilo almak istemiyorsanız ve kefirin içeriğindeki yağ oranının az olmasını istiyorsanız kefir satın alırken “az yağlı” olanlarını tercih etmelisiniz.Organik kefir (doğal, sağlıklı maya ile evde yapılan kefir)  normal kefirden daha fazla “iyi bakteri” içermektedir. Bazı araştırmalara göre kefirde bulunan bazı bakterilerin ishale neden olabileceğini ortaya koyulmuştur. Bu nedenle fazla tüketilmemelidir. İshal gibi bir durumun oluşmaya başlaması söz konusu ise kefir tüketimi hemen durdurulmalıdır. Kefir ve benzeri diğer probiyotikler bebeklerde kullanılmamalıdır.