DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna ateş açıldı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna ateş açıldı

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin’de katılacağı program için Kars’a geldi. Kars’tan Artvin’e geçiş sırasında CHP konvoyuna ateş açıldı.\r\n\r\n

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin’de katılacağı program için Kars’a geldi. Kars’tan Artvin’e geçiş sırasında CHP konvoyuna ateş açıldı.CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu uçakla Kars’a gelip oradan Artvin’in Şavşat’a geçip vatandaşlara seslendi. CHP konvoyu Artvin’e geçişi sırasında birden bire ateşlere maruz kaldı. Konvoya açılan ateş sonrası Kemal Kılıçdaroğlu’nun korumaları hemen harekete geçti. Açılan ateşlere verilen karşılıklarla birlikte bölgede kısa süreli bir çatışma yaşandı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun sağlık durumu

chp-saldiriArtvin’deki programı için heyecanla yola çıkan Kemal Kılıçdaroğlu neye uğradığını şaşırdı. Açılan ateşin hemen sonrasında korumaların devreye girmesi ile koruma altına alınan Kemal Kılıçdaroğlu çatışmadan burnu bile kanamadan kurtarıldı. Olayla ile ilgili ilk açıklama Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanından geldi. Danışman, “Saldırı değil konvoy güzegahında çatışma çıktı. Kılıçdaroğlu iyi” şeklinde konuştu.

“CHP heyetinde yaralı yok”

Artvin’de gerçekleşecek program için Kemal Kılıçdaroğlu’nu bekleyen CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyunun önünden sık sık silah sesleri duyduk. Ön tarafta yaralılar olduğu belirtiliyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun durumunun iyi olduğu belirtiliyor” şeklinde açıklama yaptı.CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl: “CHP heyetinde yaralı yok”CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: “Çatışma bitmiş vaziyette. Herhangi bir sorun yok”CHP’li Bekaroğlu: ” Saldırı CHP heyetini hedef aldı”

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama!

chp-saldiri1CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldılar ve bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kimsenin kaygılanmasına gerek yok, iyi durumdayım. Arkadaşlarımızla beraber çatışma bölgesinden çıktık. Umarım güvenlik güçleri açısından da herhangi bir can kaybı olmaz, en büyük arzumuz o. ” dedi. Gerçekleşen saldırının hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nu arayarak durumu ile ilgili bilgi aldı.

Mevlüt Çavuşoğlu: “Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan saldırı ile ilgili gelen ilk açıklama ise, “Bu hain darbe girişiminden sonra Türkiye’deki tablodan rahatsız olanlar var. Darbecilerin de şu anda Türkiye’yi hedef alan teröristlerin de amacı bu birlik beraberliği bozmak. Sebebi ne olursa olsun Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Ne teröre karşı dik duruşunu gösteren siyasi partilerimiz ne de bizler tutumumuzu değiştirmeyiz ve bunlarla mücadelemizi sürdüreceğiz.” şeklinde oldu.