DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kenan Sofuoğlu’ndan Osmangazi Köprüsü’nde Hız Testi

Kenan Sofuoğlu’ndan Osmangazi Köprüsü’nde Hız Testi

Kenan Sofuoğlu, Osmangazi Açılış töreni öncesi deneme sürüşü yaptı. Sofuoğlu, dört ay çalışmanın ardından 400 km hızla dünya rekoru kırdı.

Gebze Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en önemli ayağı olan Osmangazi Köprüsü bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından törenle açılacak.Osmangazi Köprüsü’nün açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katılacak.8 bin işçinin çalışıp tamamladığı Osmangazi Köprüsü’nün açılış töreninin ardından yaklaşık 15 Bin kişiye iftar yemeği verilecek.osmangazi-koprusu-kenanKörfez geçisi sırasında dolaşarak 2 saatte gidilebilen, feribot ile 1 saat süren yolculuk süresi Gebze Orhangazi-İzmir Otoyolu sayesinde ortalama 4 dakikaya kadar düştü. Osmangazi Köprüsü açıldıktan sonra ‘Dünyanın en genis köprüsü’ ünvanını alacak.UZUNLUK 682 METREDünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan Osmangazi Köprüsü,Yap-işlet-devret (YİD) modeline göre 49 kilometre bağlantı yolu ve 384 kilometre otoyol ile birlikte toplam 433 kilometre uzunluğunda olacak.Kule yüksekliği 252 metre olacak. Tarabya genişliği 35.93  metre, orta açıklığı 1.550 metre ve toplam  2.682 metre uzunlukta olacak.

GEÇİŞ ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Osmangazi Köprüsü’nün otomobiller için 35 dolar + KDV (121 TL) olan geçiş ücreti tüm ayarlamalar sonucunda 90-91 TL ‘ye kadar indirilecek.Köprünün 5 Temmuz Salı günü birinci günüyle başlayacak olan Ramazan Bayramı’nda herkes için ücretsiz olması için de çalışmalar sürüyor.

KENAN SOFUOĞLU RÜZGAR GİBİ GEÇTİ

36 aylık bir çalışma sonucu tamamlanan Osmangazi Köprüsü’nün açılış töreninde daha önceden de planlandığı gibi Dünya Supersport Şampiyonası’nın lideri Kenan Sofuoğlu test sürüşü gerçekleştirdi.Hava koşulları nedeniyle test sürüşünü açılıştan önce gerçekleştiren Sofuoğlu, bu özel hız denemesinde 1,5 kilometrelik köprüyü Kawasaki H2R model motosikletle 30 saniyede 400 kilometre hızla geçerek , Osmangazi Köprüsü’nün en hızlı geçişini gerçekleştirmiş oldu.

Kenan Sofuoğlu’nun tam 4 ay çalışmasının ardından 400 kilometrenin Kawasaki H2R’nin ulaşabileceği en yüksek hız olduğunu belirtti.

kenan-sofuoglu-osmangazi-koprusuKenan Sofuoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:“En son yaptığım denemelerde 390 kilometre hıza kadar ulaşmıştım, bugün onu da aşarak 400 kilometre hıza ulaştım. Bu hız denemesini açılışta yapmayı planlamıştım ama hava koşullarının en uygun olduğu zaman dilimini yakalamamız gerekiyordu, o nedenle sabah 05.00’te yaptık. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan ve Karayolları Genel Müdürü Sayın İsmal Kartal’a bana bu imkanı tanıdıkları için teşekkür ediyorum. Ayrıca köprü inşaatında çalışan ve bu rekor denemesinde bize yardımcı olan tüm mühendislere de teşekkürlerimi iletiyorum.”