DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kırgızistan’da hükümet istifa etti

Kırgızistan’da hükümet istifa etti

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev bugün hükümetin istifa ettiğini açıkladı. İşte Almazbek Atambayev’in o kararı..\r\n\r\n

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev bugün hükümetin istifa ettiğini açıkladı. İşte Almazbek Atambayev’in o kararı..Kırgızistan’dan gelen haber herkesi şoke etti. Sosyal Demokrat Partisi’nin koalisyondan ayrılma kararı ülkede önemli kararlar alınmasına neden oldu. Bu kararın ardından başbakanlığında Sooronbay Ceenbekov’un bulunduğu koalisyon hükümeti istifasını açıkladı.

Kırgızistan’da hükümet istifa etti

kirgizistan-da-hukumet-istifa-ettiNisan ayında dört partinin birleşerek kurduğu koalisyon hükümetinin istifasını, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev onayladı. Koalisyon hükümetinin istifa kararının ardından Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Nisan ayında kurulan dörtlü koalisyonun dağılmasının sonrasında anayasa ve konu ile ilgili yasa uyarınca hükümetin istifası kararını imzaladığını belirtti.

Kırgizistan’da korkutan patlama

Kırgizistan’da meydana gelen patlamada ölen ve yaralıların olduğu bildiriliyor. İşte patlama ile ilgili Rus medyasında yer alan o haber…Rus medyasında patlama ilgili yer alan haberde patlamanın Kırgizistan’nın başkenti Bişkek’te meydana geldiği belirtildi. Patlama Çin Büyükelçiliğine yakın bir yerde olduğunun vurgusu yapıldı. Başkent Bişkek’te gerçekleşen patlamada ölü ve yaralılarının olduğu bilgisi verildi.

Araç sürücü hayatını kaybetti

kirgizistanda-patlamaPatlamanın hemen ardından yapılan ilk belirlemelere göre 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 3 kişinin de yaralı şekilde hastaneye kaldırıldığı bilgisi verildi. Patlamanın sebebinin ise bir aracın büyükelçilik kapısına çarpmasından kaynakladığı bildirildi.  Hayatını kaybeden kişinin aracın sürücüsü olduğu öğrenildi. Diğer yaralanan 3 kişininde durumunun ağır olduğu açıklandı.