DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kış aylarında zayıflayın yaza formda girin

Kış aylarında zayıflayın yaza formda girin

Kış aylarında havalar soğuk, gezme, tozma, hareket az, can sıkıntısından yeme içme bol ve buna bağlı olarak ta hoş geldiniz fazla kilolar. Kat kat giyinerek bu kiloları saklamak ta mümkün… Ancak her kışın bir yazı var elbet. İstemez misiniz kışın da formunuzu koruyup hatta varsa fazlalıklardan kışın kurtulup fit bir vücutla yaza girmeyi. Emin olun

Kış aylarında havalar soğuk, gezme, tozma, hareket az, can sıkıntısından yeme içme bol ve buna bağlı olarak ta hoş geldiniz fazla kilolar. Kat kat giyinerek bu kiloları saklamak ta mümkün… Ancak her kışın bir yazı var elbet. İstemez misiniz kışın da formunuzu koruyup hatta varsa fazlalıklardan kışın kurtulup fit bir vücutla yaza girmeyi. Emin olun kışın kilo vermek çok daha kolay. Ve size tavsiyemiz kış aylarında zayıflayın böylece yaza formda girin.Evet az önce de bahsettiğimiz gibi kışın kilo vermek çok daha kolay. Uzmanlara göre bunun iki  nedeni:

  • Soğuk havada yağ yıkımının hızlanması,
  • Kış sebzelerinin içerdikleri lif oranı nedeniyle kilo vermeyi kolaylaştırmaları.

Soğuk havada istediğiniz kiloya inin

Yine uzmanlara göre; vücutta kahverengi ve beyaz olmak üzere iki çeşit yağ hücresi bulunmaktadır. Bunlardan beyaz yağ hücreleri vücutta birikerek şişmanlığa neden olurken, kahverengi yağ hücreleri de vücut sıcaklığını korumak amacıyla beyaz yağları yakarak sıcaklığı dengede tutmaya çalışır ve aynı zamanda da metabolizmayı da hızlandırır. Yani kısaca üşüme yağ yıkımını yüzde 3 ile 30 oranında arttırır. Kişi üşüdüğünde, kahverengi yağ hücreleri vücut ısısını tekrar geri kazanmak için şişmanlığa neden olan beyaz yağ hücrelerini yakarak, vücuttan enerji olarak açığa çıkarır. Bu durumda görüldüğü gibi soğuk hava avantaja çevrilerek, kış sebzelerinin de yardımıyla kışın hedeflenen kiloya ulaşılabilir.

Kış sebzeleri ile zayıflayın

Karalahana, beyaz lahana, pazı, brokoli, karnabahar, kereviz, ıspanak ve pırasa gibi kış aylarında yetişen kök bitkileri kilo vermede çok önemli bir role sahipler. Yine beslenme uzmanlarına göre, bunun nedeni kış kök bitkilerin diğer bitki ve besinlere oranla ortalama olarak iki kat daha fazla lif içermesidir. Aynı zamanda kök bitkilerinin besleyici olması ve bol miktarda çözünebilir lif içermesinden dolayı insanın abur cubur yeme isteğini kestiği, aynı zamanda sindirim sistemini çalıştırıp temizlediği belirtilmektedir. Özetle kış sebze ve meyveleri kandaki şeker seviyesini dengeleyerek tok tutar. Uygun şekilde tüketildiğinde kilo vermeye büyük oranda yardımcı olurlar.Kış aylarında zayıflayın yaza formda girin.