DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Köln’den İstanbul’a taziye mesajı

Köln’den İstanbul’a taziye mesajı

İstanbul’un ünlü mekanlarından olan Reina’da yaşanan terör saldırısının ardından Köln’den İstanbul’a taziye mesajı geldi. \r\n\r\n

İstanbul’un ünlü mekanlarından olan Reina’da yaşanan terör saldırısının ardından Köln’den İstanbul’a taziye mesajı geldi.Yeni yılın daha ilk saatlerinde tam 39 vatandaşın hayatını kaybettiği hain terör saldırısı tüm dünya basınında büyük yankı buldu. Ve kardeş şehir Köln de bu faciaya sessiz kalmadı. Köln Büyükşehir Belediyesi Başkanı Reker, “Kardeş şehir İstanbul’da çok sayıda suçsuz insanın yasını tutuyoruz” dedi.Köln Büyükşehir Belediyesi Başkanı Henriette Reker, yeni yıl gecesi yaşanan saldırı ile ilgili taziye mesajı yayımladı. Yayımlanan mesajda saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı diledi ve acılarını paylaştıklarını ifade etti. Bunun yanı sıra hastanede bulunan tedavileri devam eden hastalar için acil şifalar diledi. İstanbul ve Köln’ün kardeş şehir olduklarını ifade eden Henriette Reker, “İstanbul ile birlikte yas tutuyoruz. Bu zor anlarda yan yanayız” dedi.

Köln : “Canice katliamı en sert şekilde kınıyoruz”

Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henritte Reker’in işte o tam taziye mesajı;“İstanbul’da bir gece kulübünde kutlama yapan konuklara yönelik terör saldırısı kardeş şehir Köln’de de üzüntüye ve şoka sebep oldu. Yılbaşında umut ve neşe içinde 2017 yılını kutlayan insanların yaşamı en korkunç şekilde alındı. Tekrar, kardeş şehir İstanbul’da çok sayıda suçsuz insanın yasını tutuyoruz. Yaşamını yitirenlerin ailelerinin ve yakınlarının acılarını paylaşıyoruz. Onlar o gece en sevdiklerini kaybettiler. Yaralıları da güç ve en kısa zamanda şifa diliyorum. Köln şehri canice katliamı en sert şekilde kınamaktadır. İstanbul son aylarda büyük acılar yaşadı. Gece kulübü Reina’daki bu kanlı katliam tüm dünyada korku ve dehşet doğurdu. Katillerin hain planları korku yaratarak bizim yaşamımızı ve özgürlüğümüzü yok etmektir, fakat bunu başaramayacaklar. Biz insanlık ve dayanışma ile teröre karşı duracağız. Meslektaşım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a da taziyelerimi iletiyorum.”

Almanya

Almanya Dışişleri Bakanlığı, ”Derin bir dehşet içindeyiz. Üzüntülerimiz İstanbuldaki insanlarla beraber.” şeklinde açıklama yaptı.

Azerbaycan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Sivillere karşı yapılan bu hain saldırı nedeniyle son derece öfkeliyiz. Teröre karşı en sert, kararlı ve sürekli mücadeleyi destekliyoruz. Yaşanan facia nedeniyle size, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına, kardeş Türk halkına kendim ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum.” şeklinde mesaj paylaştı.