DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Küba borcunu içki ile ödemek istiyor!

Küba borcunu içki ile ödemek istiyor!

Küba, Çek Cumhuriyeti’ne olan 276 milyon dolarlık borcunu ilgin bir yöntem ile ödemeyi teklif etti. İşte Küba’nın borcu ile ilgili tüm detaylar…

Küba, Çek Cumhuriyeti’ne olan 276 milyon dolarlık borcunu ilgin bir yöntem ile ödemeyi teklif etti. Çek Cumhuriyeti‘ne olan borcunu içki ile ödemek isteyen Küba’ya ne ne yanıt gelecek?Eğer Küba’nın borcunu içki ile ödemesini kabul ederse Çek Cumhuriyeti’nin 100 yılı aşkın bir süre yetecek kadar ‘rom’ adında içkiye sahip olacak.

Borcunu içki olarak ödeyecek mi?

Yaklaşık olarak 970 milyon Türk Lirası kadar borcu olan Küba, bu borcu ‘rom’ isimli içki ile ödemek istiyor. Eğer Küba’nın borcunu içki ile ödemesini kabul ederse Çek Cumhuriyeti’nin 100 yılı aşkın bir süre yetecek kadar ‘rom’ adında içkiye sahip olacak.Bu teklifin üzerine Prag yönetimi, borcun bir kısmını para olarak ödemeleri isteyeceklerini söyledi.Küba’nın para sıkıntısı yaşadığını ancak çok fazla ‘rom’ içkisine sahip oldukları için böyle bir yöntemi seçtiklerini söyledi.Rom nedir?Rom, Şeker kamışı suyu, melası ve damıtılmasından arta kalan vinas, su ile karıştırılarak şıra oluşturulur. Kuru üzüm de kullanılır. Şıra 48 saat ile 5 gün arası bir süre mayalandıktan sonra damıtılır. Meşe fıçılarda eskitilip süzüldükten sonra içmeye hazır hale gelir. Şeker kamışı üretilen yerlerde yaygınca üretimi yapılmaktadır. Alkol derecesi en az %37,5’dir. Yüksek alkollü bir içkidir.Orta Amerika, Latin Amerika ve Karayip Adalarında üretimi ve tüketimi yaygındır. Light rom sınıfından Havana Club ve Bacardi en bilinen çeşididir.