DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Küçük kız çok nadir görülen bir hastalığa yakalandı

Küçük kız çok nadir görülen bir hastalığa yakalandı

İngiltere’de yaşayan henüz 5 yaşındaki küçük kız çok nadir görülen bir hastalığa yakalandı. Annesi ise artık yemek yemekten bir gün öleceğini düşünüyor.\r\n\r\n

İngiltere‘de yaşayan henüz 5 yaşındaki küçük kız çok nadir görülen bir hastalığa yakalandı. Annesi ise artık yemek yemekten bir gün öleceğini düşünüyor.İngiltere’de yaşamlarını sürdüren Jo isimli anne kızının bu hastalığından dolayı mutfak kapısını sürekli kapalı tutuyor. Çünkü 5 yaşındaki küçük kızı hiç doymak bilmiyor. Daily Mail’de yer alan haberlerde küçük kızın çok nadir görülen bir hastalığa yakalandığı ve bu yüzden sürekli yemek yemek istediği şeklinde bilgiler yer aldı. Bu hastalığın adının ise Prader-Willi sendromu olduğu açıklandı. Prader-Willi sendromunun genel özellikleri sürekli yemek yeme isteği, gelişim anormallikleri ve öğrenme zorluğu.

Küçük kız mutfağa girmesin diye önemler alındı

kucuk-kiz-cok-nadir-gorulen-bir-hastaliga-yakalandi29 yaşındaki anne kızının sürekli yemek yemesinden dolayı bir gün öleceğinden korkuyor. 5 yaşındaki küçük kız Molly, yapılan tüm zorluklara rağmen mutfağa girmeyi başarıyor. Anne Jo ise bu duruma mutfağa bahçe kapısı takma, mutfak dolaplarını kitleme ve yiyecekleri yüksek yerlere koyma gibi çözümler üretmeye başlamış.kucuk-kiz-cok-nadir-gorulen-bir-hastaliga-yakalandi-1Henüz  5 yaşındaki küçük kızının bu hastalık ile mücadele etmesine üzülen 29 yaşındaki anne Jo, “Sürekli açlıktan ölüyormuş gibi davranıyor. Fırsat versek midesi parçalanana kadar yiyebilir. Ne bulursa yiyor, özellikle sevdiği bir şey yok, yemek seçmiyor. Yeni yemiş bile olsa yemek saatini sorup duruyor. Şimdilik kilitlerle kontrol altında tutmaya çalışıyoruz ancak büyüdükçe mutfağa alarmlar taktırmamız gerekebilir.” sözleriyle kızının hastalığını anlattı.kucuk-kiz-cok-nadir-gorulen-bir-hastaliga-yakalandi-2Çaresiz aile kızları evdeyken bir şekilde önüne geçiyormuş fakat okula gittiği zaman yine istediğini yiyor. Bunun içinde okuldayken birinin onu takip etmesi gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde derste ceketini almak için hocasından izin isteyen Molly, okulun gıda tekonolojisi sınıfında yemek yerken yakalanmış. En ilginç iddia ise küçük kızın çöpten çıkardığı küflü yiyecekleri bile yiyor olmasıydı.

14 yaşında ölen kızını dondurdu!

İngiltere’de yaşanan olay da kanserden hayatını kaybeden 14 yaşındaki genç kızın cansız bedeni ilerde bir hastalığa çare bulunması için dondurdu.Geçtiğimiz ekim ayında gördüğü kanser tedavisini başarı ile tamamlayamayan 14 yaşındaki genç kız hayatını kaybetti. Kızının vefatından sonra annesi, hayatını kaybeden kızının son isteğini yerine getirmek için hukuk mücadelesine girdi. Genç kızın annesi uzun uğraşlar sonunda bu mücadeleyi kazandı. Ve genç kızın bedeni gelecekte hastalığa çare bulunabileceği umudu ile donduruldu.

14 yaşında ölen kızını dondurdu!

14-yasindaki-kizini-dondurduKanserden hayatını kaybeden 14 yaşındaki genç kızın cansız bedeni eğer ilerde hastalığına bir çare bulunursa donu çözülecek. Bu umut ile genç kız ‘kriyojeni’ teknolojisi ile donduruldu. Yaşamını kaybeden kızın “Ölmek istemiyorum ama öleceğim, 200 yıl sonra belki beni uyandırabilirler, bu şansı benden esirgemeyin” sözleri ile gündeme oturmuştu. Fakat babası kızının dondurulma isteğini kabul etmedi. Mahkeme ise babayı haksız bularak karar verme hakkını kızın annesine verdi.Annenin kararı ile genç kız ölümünün hemen ardından donduruldu. Kanser tedavisine çare bulunursa genç kızın bedeni tekrar çözülecek. Fakat bilim adamları donmuş bir bedenin tekrar çözülmesi konusunda henüz net bir açıklama yapmadı.