DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Küçük odayı büyük göstermek mümkün mü?

Küçük odayı büyük göstermek mümkün mü?

Yaşadığımız evlerdeki mekanlarımızın geniş görünmesinin tek şartının odanın büyüklüğü olduğunu düşünsek de, dekorasyondaki bazı ayrıntıları gerçekleştirerek mekanlarımızı olduğundan daha büyük gösterebiliriz. Küçük odayı büyük göstermek bazı şartlarla mümkündür, bu şartlardan birkaçı: odada küçük boşluklar bırakmak, uygun renk seçimi, uygun mobilya seçimi ve uygun aydınlatma. Evet, bu yazımızda, küçük odayı büyük göstermek mümkün mü sorusunun ayrıntılarını

Yaşadığımız evlerdeki mekanlarımızın geniş görünmesinin tek şartının odanın büyüklüğü olduğunu düşünsek de, dekorasyondaki bazı ayrıntıları gerçekleştirerek mekanlarımızı olduğundan daha büyük gösterebiliriz. Küçük odayı büyük göstermek bazı şartlarla mümkündür, bu şartlardan birkaçı: odada küçük boşluklar bırakmak, uygun renk seçimi, uygun mobilya seçimi ve uygun aydınlatma. Evet, bu yazımızda, küçük odayı büyük göstermek mümkün mü sorusunun ayrıntılarını bulacaksınız.

Mobilya  

Mobilya seçimi çok önemli. Özellikle büyük hantal mobilya seçiminden kaçınmalısınız. Kullanım alanınızı en rahat şekle dönüştürecek tercihler yapmalısınız. Bunun için kolsuz sandalyeler ya da kanepeler, temel parçaları barındıran mobilyalar, depolama alanına sahip olan kanepeler ya da sandalyeler ile birlikte katlanabilir bir yemek masası tercihleriniz arasında olmalı. Bu seçimleri yaparak hem boş alanlar ortaya çıkarabilir, hem de temel ihtiyaçlarınızın hepsine çözüm bulmuş olacaksınız.Küçük odalarda mobilya seçimlerinde dikkat edilecek bir diğer hususta kapaksız rafların ya da dolapların kullanımına dikkat edilmesidir. Hem kapaklar açılınca alanı kaplamayacak, hem de göz yanılmasıyla odayı daha geniş gösterecektir.        Bir diğer göz yanıltıcı unsurda ayaklı mobilyalar kullanmaktır. Görselde bir boşluk etkisi oluşturacak  ayaklı mobilyalar, odanın daha büyük hissedilmesine katkı sağlayacaktır.Küçük odayı büyük göstermek için uygulanabilecek dekorasyon hilelerinden bir diğeri de yükseklik ve derinlik yanılmasına neden olacak, daha büyük bir oda izlenimi verecek şekilde, dikey alanlarda çalışmaktır. Bunun için yapılabilecek en etkili yöntemlerden biri perdeleri hemen pencere üzerinden asmak yerine, tavana en yakın seviyeden asmaktır.Ayrıca küçük odalarda kullanılabilecek ayna ve benzeri yansıtıcı yüzeyler odaları geniş göstermek için uygulanan diğer dekorasyon hileleri arasında yer alır.

Aydınlatma

Odaya daha büyük izlenimi vermesi açısından aydınlatma da çok önemlidir. Özellikle geniş pencereler odaya daha ferah bir görünüm verirken, odayı aydınlatması için ana ışık kaynağının yanında masa lambası, duvar aydınlatmaları gibi çeşitli ışık kaynaklarını kullanmak da etkili bir çözüm yoludur.

 Renk

Küçük odanızı nasıl büyütebilirsiniz başlığının son ayrıntısı da odada kullanılacak renkler. Genellikle açık renkler daha ferah izlenimi uyandırmalarından dolayı ilk tercihtir. Ancak açık renklerle diğer renkleri birlikte kullanarak duvarlarda farklı renklerde kontrast oluşturmak da mümkündür.  Eğer kullanılacaksa koyu renkler göz hizasında ya da altında tutulmalıdır. Çünkü bu sayede tavan daha yüksekmiş gibi bir göz yanılması ortaya çıkacaktır.Küçük odalarda birde, odada derinlik oluşturması için, gerek oda içerisinde kullanılan eşyalarda gerekse duvar renginde birbirine yakın renk ve dokuda unsurlar seçilmesi renk tercihlerinde dikkat edilecek en önemli noktalardan biridir.