DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Mark Toner, gazetecinin o sorusu karşısında dondu kaldı

Mark Toner, gazetecinin o sorusu karşısında dondu kaldı

ABD Dışişleri Bakanı Mark Toner, Musul’da gerçekleşen operasyona ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fakat Toner’e yöneltilen bir soru onu zor durumda bıraktı.\r\n\r\n

ABD Dışişleri Bakanı Mark Toner, Musul’da gerçekleşen operasyona ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fakat Toner’e yöneltilen bir soru onu zor durumda bıraktı.ABD Dışişleri Bakanı Mark Toner bugünkü brifinginde Musul’daki operasyonlara değindi. ABD Dışişleri Bakanı konu ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD, Musul operasyonunun Irak tarafından yürültüldüğünü belirten açıklamalarına devam ederken o soru geldi. Dışişleri Bakanı Toner’i zor durumda bırakan soru ise “Peki orada bulunan Amerikan askerleri emirleri Irak hükümetinden mi alıyor?”  oldu. Gelen soru ile bir duraksama yaşayan Toner uzun bir süre cevap vermedi.

MARK TONER’İN ZORA SOKAN O SORU

mark-tonerMusul operasyonuna ilişkin sorular yöneltilen Mark Toner, “Peki orada bulunan Amerikan askerleri emirleri Irak hükümetinden mi alıyor?” sorusuna “Biz orada sadece eğitim ve danışmanlık için bulunuyoruz” şeklinde cevap verdi. Verilen cevap ile tatmin olmayan gazeteci bu sefer de  “Ne zamandan beri ABD, yabancı askerlerin Irak içerisinde bulunması için Irak hükümetinin rızası olması gerektiğini düşünüyor? Daha önce siz girip önceki lideri devirdiniz” şeklindeki sözlerini ABD Dışişleri Bakanına yöneltti.Gazetecilerin yönelttikleri sorular karşısında şaşkınlığını ve zor durumda kaldığını gizleyemedi. Son olarak aldığı soruya cevap olarak da “Şu anda şartlar farklı. Bugün Irak’ta seçilmiş bir hükümet var” ifadelerini kullandı.