DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Masa başında çalışanlar nasıl beslenmeli?

Masa başında çalışanlar nasıl beslenmeli?

Masa başında hem çalışarak hem öğünlerini yiyerek günü geçirmeye çalışan kişiler için tehlike büyük.

Masa başı çalışanları genellikle yemeklerini geçiştirmek zorunda kalmakta. Masa başında hem çalışarak hem öğünlerini yiyerek günü geçirmeye çalışan kişiler için tehlike büyük.Masa başında çalışan çoğu kişilerde kilo problemi görülmektedir.  Bunun yanı sıra obezite gibi ciddi sağlık problemlerine yakalanma riski oldukça fazla. Peki kilolarınızdan kurtulmak ve daha düzenli beslenemebilmek için neler yapmalısınız? İşte masa başında çalışan kişilere beslenme ipuçları…Gebze Medical Park Hastanesi Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, “Sabahları uyandıktan sonra metabolizmanızı canlandırmak için en fazla 1 saat içerisinde ve sağlıklı besinlerden oluşan bir kahvaltı gerekmektedir. Eğer sabahları kahvaltı etmeden güne başlanırsa geçen her süre metabolizmanızın daha da yavaşlamasına sebep olmaktadır. Fakat kilo problemi yaşayan kişilerin enerji harcama sorunları olmasından dolayı zayıf olan kişilere göre daha yoğun bir kahvaltı yapmaları zayıflamayı kolaylaştırmak yerine zorlaştırmaktadır. Yapılan araştırmalar şişman kişilerin kahvaltıyı geç ve oldukça yoğun yaptığını göstermektedir.Gün içerisinde kendinizi sürekli halsiz veya yorgun hissediyorsanız su tüketiminizi kontrol etmeyi unutmayın! Ayrıca, böbrek fonksiyonları, vücut ısı dengesi, kan dolaşımı, atık maddelerin atılması ve besinlerin taşınması için su tüketimi çok önemlidir” dedi.masa-basi

Masa başında çalışanlara beslenme ipuçları

  • Ne yiyeceğinize önceden karar verin; Yiyeceğiniz yemeği daha önceden karar verirseniz, öğün saatiniz geldiğinde geçiştirmek zounda kalmazsınız.
  • Öğününüzü geçiştirmeyin; En büyük hatalardan birisidir, çalışma esnasında yemek yemek. Özellikle yorgunluğa karşı,  yulaf ezmesi, yoğurt, kırmızı et, yumurta, bulgur, badem- ceviz gibi besinler tüketebilirsiniz.
  • Ekmek tüketmeyim; Gerektiğinde daha fazla yemek yiyerek ekmek yeme alışkanlığınızı bırakın.
  • Hareket edin; Gün çinde hareketsiz kalan vücudunuzu birazda olsa hareketlendirmek adına biraz yürüyüş yapabilirsiniz.
  • Kahvaltıyı ihmal etmeyin; Sabahları mutlaka kahvaltı yapın, öğle yemeği ile kahvaltı arasında 5 saat olmalı.
  • Çok geç uyumayın; Eğer çok geç vakitlerde uyursanız acıkma ve atıştırma riskiniz o kadar artacaktır.
  • Spor yapın; Gün içerisinde çok hareketsiz olacağınızdan fırsat buldukça egzersizler yapmayı deneyin.
  • Çay ve kahve tüketimini sınırlandırın; Çay veya kahve yerine gün içinde yeşilçay tüketimini artırın.
  • Avokado tüketin; Mesai saatlerinizde daha enerjik, daha dikkatli olabilmek adına avokado tüketmeyi deneyebilirsiniz.