DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Menopoz nedir? Menopoz belirtileri nelerdir?

Menopoz nedir? Menopoz belirtileri nelerdir?

Kadınları hayatı farklı farklı dönüm noktalarıyla doludur. Evlilik, anne olma, kayınvalide olma ve menopoz bunlardan bazılarıdır. Özellikle menopoz nedir , sorusu bayanların kafasını kurcalamakta. Bu yazımızda menopoz nedir, kadınları nasıl etkiler, menopozun gerçekten de hayatta ciddi bir dönüm noktası olup olmadığından bahsedeceğiz. Menopoz sonrası dönemin gerçek bir ikinci bahar olması için neler yapılmalı, bunların ayrıntısını

Kadınları hayatı farklı farklı dönüm noktalarıyla doludur. Evlilik, anne olma, kayınvalide olma ve menopoz bunlardan bazılarıdır. Özellikle menopoz nedir , sorusu bayanların kafasını kurcalamakta. Bu yazımızda menopoz nedir, kadınları nasıl etkiler, menopozun gerçekten de hayatta ciddi bir dönüm noktası olup olmadığından bahsedeceğiz. Menopoz sonrası dönemin gerçek bir ikinci bahar olması için neler yapılmalı, bunların ayrıntısını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Menopoz nedir? Fiziksel ve psikolojik belirtileri nelerdir?

Menopoz 45-50 li yaşlardan sonra yumurtalıkların üreme hücresi olan yumurtayı üretmemesi durumudur. Aslında çok doğal bir süreç olan menopoz çoğunlukla kadınlar tarafından buruk karşılanıyor. Fiziksel, ruhsal, sosyal ve kültürel bir takım belirtilerin eşliğinde oraya çıkan menopoz, aslında yeni bir yaşama geçiş, yani ikinci bahara açılan ilk kapıdır.

Menopozun psikolojik belirtileri

Öfke: Hormonal farklılaşmalar sonucunda kadınlar uzun süredir içlerine attıkları ve yeterince tepki verememiş oldukları olaylar nedeniyle çok daha çabuk sinirlenip kolay öfkelenir ve aşırı tepki verebilir. Alınganlık: Hormonal ve psikolojik değişimler, kadınları bu dönemde daha alıngan ve kırılgan yapabiliyor. Kadınlar, bu dönemde daha önce kaldırabildikleri şeyleri artık kaldıramayabiliyorlar.İşe yaramama hissi: Bazı kadınlar için menopoza girmek artık kendini yeterli hissetmeme, eksik hissetme gibi bir duygu oluşturabilir. Oysa adet döngüsü yaşamak ya da çocuk doğurabilmek kadınlığın sadece parçalarıdır; yani her şeyi değildir.

 Menopozun fiziksel belirtileri

Ani ateş basmasıNefes alamama, daralma hissiÇabuk yorulma durumuUyku düzeninde farklılaşmalaFazla kilo alımı

Menopozun gerçek bir ikinci bahar olması için neler yapılmalı?

Kendinize öncekine göre çok daha iyi bakın. Beslenmenize dikkat edin ve bol bol balık sebze tüketin.Düzenli yürüyüş yapın. En azında haftada 2-3 gün 30’ar dakika yürüyün.Artık önceliği kendinize verin yani önce ben demeyi öğrenin. Sizin mutluluğunuz ailenizi de mutlu edecektir unutmayın.Görüşmek istemediğiniz insanlarla görüşmeyin ve bu konuda kendinizi zorlamayın ve de yormayın.Kendinize yeni aktiviteler bulun. Çiçek ekin, örgü örün ya da bir kursa kayıt olun. Kısacası hoşunuza giden işlerle meşgul olun.Sürekli kendinizi dinlemeyin. Şuram ağrıyor, buram ağrıyor deyip hastalık hastası olmayın.