DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Merkel: Çok ciddi bir durum!

Merkel: Çok ciddi bir durum!

Angela Merkel, AB üyeliğinden çıkmak üzere olan İngiltere’nin aldığı bu kararın çok ciddi bir durum olduğunu ifade etti.\r\n\r\n

Angela Merkel, AB üyeliğinden çıkmak üzere olan İngiltere’nin aldığı bu kararın çok ciddi bir durum olduğunu ifade etti.Birleşik Krallık tarihinin en büyük ve tarihi referandumu gerçekleşti. Çok sayıda kişinin oylamaya katılmasıyla gerçekleşen referandumdan Brexit sonucu çıkmıştı. Çıkan Brexit sonucunun ardından İngiltere Başbakanı David Cameron, istifa edeceğini açıkladı. Ekim aylarında görevine son verecek olan David Cameron’un yerine gelen isim belli oldu.

AB: İngiltere’nin ayrılma süreci gecikmesin!

23 haziran tarihinde gerçekleşen AB referandumundan çıkan sonuç AB’den çıkma yönünde oy kullananları sevindirdi. Brexit sonucunun ardından İngiltere’nin AB’den çıkma sürecinin 2 yılı aşkın bir zaman alacağı ifade edilmişti. Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’den bir açıklama geldi. Junker, “İngiltere hükümeti, süreç ne kadar acılı olursa olsun İngiliz halkının bu kararını en kısa zamanda uygulamalı. Gecikmeler belirsizliği gereksiz şekilde uzatır” dedi.

Angela Merkel: Çok ciddi bir durum!

angela merkel referandumAlmanya Başbakanı Angela Merkel, AB Liderler Zirvesi’nin ardından yaptığı toplantıda İngiltere’nin aldığı bu kararın çok ciddi bir durum olduğunu belirtti. Düzenlenen toplantı esnasında  sorulan İngiltere sorularına “Şimdi ilk kez bir üye ayrılmak istiyor. Bu çok ciddi bir durum. Biz 27 ülke olarak bu durumun üstesinden geleceğimize inanıyorum.” şeklinde cevap verdi.İngiltere’nin AB’den çıkması için önce kesinlikle Avrupa Antlaşması’nın 50’nci maddesine göre ayrılma başvurusu yapmasını yineledi. Bu konuda resmi bir adım atılmadığı sürece İngiltere’nin AB’den ayrılma konusunda hiçbir adım atılmayacağını açıkladı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Bu yeni ve ciddi durumda adımların teker teker atılması gerektiğinin dikkatten kaçırılmamasını tavsiye ediyorum. Ayrılma başvurusu masamda olmadan, derinlemesine bir tartışmaya girmem.” ifadelerini kullandı.

İngiltere’nin AB’den ayrılmasının Almanya üzerindeki etkisi ne olur?

AB Liderler Zirvesi’nin ardından düzenlediği basın toplantısında  yöneltilen birçok soruyu yanıtladı. Almanya Başbakanı Angela Merkel yöneltilen bir diğer soru ise, İngiltere’nin AB’den ayrılmasının Almanya üzerinde ne gibi etkiler olacağıydı. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise o soruya şu şekilde yanıt verdi. Merkel, “Bu tür şeylerin nasıl etki yapacağını bugün ölçemeyiz.” dedi.