DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Mesut Özil, Arsenal’den ayrılıyor mu?

Mesut Özil, Arsenal’den ayrılıyor mu?

Türk asıllı olan Alman futbolcu kariyerini sürdürdüğü Arsenal’de yeni sözleşme imzalamak üzere. Ancak oyuncunun yönetimden istediği teminat kafaları karıştırdı.

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil 3 sezonluk Arsenal kariyerini başarılı bir şekilde sürdürüyor. 2018 yılında takımıyla sözleşmesi bitecek olan futbolcu sözleşme yenileme teklifine cevap vermiş durumda değil. Mesut Özil sezon sonunda yola teknik direktör Arsene Wenger ile devam edilip edilmeyeceğini bekleme kararı aldı. Bu şart kafaları karıştırdı ve İngiliz basınında “Mesut Özil, Arsenal’den ayrılıyor mu?” haberlerinin çıkmasına yol açtı.Mesut Özil, 2013 yılında satışından en çok kar edilen oyuncu olarak Real Madrid tarihine geçerek Arsenal’e transfer olmuştu. Arsenal yıldız oyuncu ile 5 yıllığına anlaşmış ve bu transfer için 47 milyon avro bonservis ücreti ödemişti. Arsenal ile Mesut Özil arasındaki sözleşme 2018 yılında sona erecek.Arsenal orta saha oyuncusu için 2018 yılından itibaren geçerli olacak yeni bir sözleşme teklifinde bulundu. Mesut Özil’e götürülen teklifte oyuncuya 10 numara vaadinde bulunuldu. Ayrıca yıldız oyuncu teklifi kabul etmesi halinde Arsenal takımının en çok kazanan oyuncusu olacak.Ancak Mesut Özil bu teklifi evet ya da hayır demedi. Arsenal’e transferi sürecinde Arsene Wenger’in büyük rolü olduğunu dile getiren Mesut Özil, Fransız çalıştırıcıyla yeni sezonda devam edilip edilmeyeceğini bekleme kararı aldı. Yeni sezona Arsene Wenger ile devam edilmezse Mesut Özil büyük ihtimalle 2018 yılında Arsenal’de ayrılıyor.Arsene Wenger ise oyuncuyla yapılan transfer görüşmeleriyle ilgili konuştu. Fransız çalıştırıcı “Bu sadece parayla ilgili bir durum değil. Tabii ki takımın en iyi oyuncularını elimizde tutmak istiyoruz.” sözlerini kullandı.Arsenal’in yıldız ismi Özil son olarak UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki Ludogorets Razgard karşısında forma giydi ve maçta 3 gol attı. Böylece yıldız oyuncu kariyerinde ilk kez bir maçta hat trick yapmayı başardı.

Mesut Özil’in Arsenal kariyerinden satır başları

Mesut Özil 2013 yılında 47 milyon avro bonservis bedeliyle İngiliz ekibi Arsenal’e transfer oldu.Arsenal ile 3 sezonu tamamlayan Türk asıllı Alman yıldız şu anda 4.sezonunu devam ettirmekte.Mesut Özil, Arsenal kariyerinde şu ana dek 128 kez forma giyme şansı buldu. Bu maçlarda 24 fileleri havalandırdı ve 44 asistlik çarpıcı bir performansa imza attı.Oyuncunun takımıyla 2018 yılına dek sözleşmesi bulunuyor.