DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Mesut Özil’e büyük onur

Mesut Özil’e büyük onur

Mesut Özil, Ludogorets karşısında sergilediği oyunla UEFA Şampiyonlar Ligi’nde haftanın futbolcusu seçildi.

Arsenal’de forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil’e büyük onur. Deneyimli oyuncu gösterdiği performansla büyük bir başarıya imza attı.

UEFA’dan Mesut Özil’e büyük onur

Mesut Özil, Arsenal’in deplasmanda oynadığı Ludogerts maçında inanılmaz bir gole ve bir asiste imza atmıştı. Bu performans futbolseverlerin dikkatini çekti ve UEFA’nın resmi sitesinde yapılan ankette ilk sırayı alarak UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 4.haftanın oyuncusu olmayı başardı.Arsenal, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda Ludogorets ile karşı karşıya geldi. İngiliz ekibi 2-0 geriye düştüğü maçı Giroud(2) ve Mesut Özil’in golleriyle 3-2 kazanarak grupta puanını 10’a yükselterek averajla liderliğe yükseldi. Arsenal gruptaki 5.maçını 23 Kasım Çarşamba akşamı Paris Saint Germain karşısında oynayacak. Arsenal’in bu maçtaki en büyük kozlarından biri Mesut Özil olarak göze çarpıyor.Mesut Özil son zamanlarda oynadığı futbolla birçok ismin takdirini toplamayı başardı. Bu isimlere son olarak Arsene Wenger katıldı. Arsenal Menajeri Arsene Wenger oyuncusu Mesut Özil’i Arsenal efsanelerinden Dennis Bergkamg ile kıyaslamıştı.Arsene Wenger, Özil’in uzun yıllar daha Arsenal’de kalması durumunda Dennis Bergkamp gibi bir efsaneye dönüşebileceğini belitti. Tecrübel menajer ayrıca oyuncunun 10 yıl daha Arsenal’de forma giymesini temenni etti.Mesut Özil takımı Arsenal ile bu sezon 10 Premier Lig ve 4 Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında forma giydi. Özil bu maçlarda 7 gol ve asist ile oynadı. Oyuncunun 2018 yılında Arsenal ile olan sözleşmesi sona erecek ancak sezon sonuna kadar sözleşmesinin yenilenmesi bekleniyor. Mesut Özil Arsenal’in önerdiği sözleşmeyi kabul ederse takımda yıllık ücreti en yüksek isim olacak. Önerilen sözleşme 4 yıllık yani ofansif orta saha oyuncusu sözleşmeyi kabul etmesi durumunda 2022 yılına kadar Arsenal’de forma giyecek.

Mesut Özil’in Arsenal kariyerinden satır başları

Gelsenkirchen’de dünyaya gelen Mesut Özil şehrin en büyük takımı olan Schalke 04 ile 2006 yılında profesyonel futbol kariyerine başladı. 2 yıl sonra bir diğer Alman ekibi Werder Bremen’e transfer oldu ve burada 1 kez Almanya Kupası’nı kazandı.Real Madrid oyuncuyu 2010 yılında 18 milyon avro bedelle transfer etti. Takımıyla 1 İspanya Ligi, 1 İspanya Süper Kupası ve 1 İspanya Kral Kupası şampiyonluğu yaşadı.2013 yılında ise 50 milyon avro bedelle Arsenal’e transfer oldu ve takımıyla 2 FA Cup ve 2 Communty Shield şampiyonluğu yaşadı.