DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Alman ordusundaki Müslüman askerler için bomba yorum

Alman ordusundaki Müslüman askerler için bomba yorum

Alman ordusunda görev alan Müslüman askerler için Almanya Savunma Bakanı’ndan bomba açıklama geldi. Müslüman askerleri ‘vazgeçilmez’ olarak yorumladı.\r\n\r\n

Alman ordusunda görev alan Müslüman askerler için Almanya Savunma Bakanı’ndan bomba açıklama geldi. Müslüman askerleri ‘vazgeçilmez’ olarak yorumladı.

Müslüman askerler : ‘Vazgeçilmez’

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Türkiye’yi gururlandıracak ifadelere yer verdi. Leyen’in Funke Medya Grubu’na yaptığı açıklamada Müslüman askerler için ‘vazgeçilmez’ sıfatını kullandı. Müslüman askerlerin Alman ordusundaki önemini dile getiren Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, ”Dış ülkelerdeki misyonlarımızda yaklaşık 170 Müslümankökenliaskergörev yapıyor ve bunlar vazgeçilemez” dedi.alman_ordusundaki_musluman_askerlerUrsula von der Leyen, Müslüman askerlerin sahip oldukları kültür ve dil bilgileri sayesinde halkla olan ilişkilerinde zorluk çekmediklerini aksine daha iyi anlaştıklarını ifade etti. Alman ordusundaki yüzde 15’lik kısımın ise göçmen kökenli askerlerden oluştuğunun altını çizdi. Fakat Türk, Afrika ve Arap kökenliler ile Rusya’dan gelenlerin yoğunluğunun daha çok olduğunu belirtti.

İncirlik Açıklaması

Türkiye ve Almanya arasındaki İncirlik krizine de değinen Bakan, oluşan her türlü huzursuzluğa rağmen askerlerin İncirlik’teki görevlerine devam edeceklerini vurguladı. Ursula von der Leyen,  “NATO üssünden askerlerin çekilmesinin terörizme karşı ortak mücadeleyi zayıflatacaktır” açıklamasında bulundu.İncirlik krizinin yanı sıra Afganistan’daki durumlar içinde görevinin sonuna gelmediğinin altını çizdi. Ve ”Kendi tahminim hep beraber daha orada uzun bir süre kalmamız gerektiğidir.” dedi.