DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Musul’daki zehirli gaz 3 kişinin yaşamına son verdi

Musul’daki zehirli gaz 3 kişinin yaşamına son verdi

DAEŞ’in Musul’da bulunan kükürt tesisine ve petrol kuyularını ateşe vermesi ile başlayan yangın devam ediyor. Bu zehirli gazdan şuana kadar 3 kişi hayatını kaybetti.\r\n\r\n

DAEŞ’in Musul’da bulunan kükürt tesisine ve petrol kuyularını ateşe vermesi ile başlayan yangın devam ediyor. Bu zehirli gazdan şuana kadar 3 kişi hayatını kaybetti.Musul’daki kükürt tesisi ve petrol kuyuları DAEŞ tarafından ateşe verildi. Yanmaya devam eden petrol kuyuları etrafa zehirli gaz saçmaya başladı. Alevlerin yükselmesi ile bölgeye yayılan zehirli gazdan etkilenen 3 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin Kayyara kasabasında yaşayan vatandaşların olduğu açıklandı. Kayyara kasabası yetkili Salih Hasan Cuburi, acı haber böyle duyurdu. Salih Hasan Cuburi, zehirli gazdan etkilenen 2 ve 8 yaşlarındaki çocukların yanı sıra bir de yetişkin olduğunu belirtti.

Musul’u zehirli gaz etkisi altına aldı

musul-da-zehirli-gazKayyara kasabasında meydana gelen üzücü olayın ardından konuşan Salih Hasan Cuburi, önemli konulara değindi. Geçtiğimiz Ağustos ayının son zamanlarında DAEŞ’ten kurtarılan kasabada hayatın son derece dayanılmaz bir hal aldığını belirtti. Yaşanan olaylara son derece tepkili olan Kayyaralı yetkililer, çocuklar ve yaşlılarda hastalık belirtilerinin gittikçe yükseldiğinin altını çizdi. DAEŞ militanları 24 Ağustos’da kaçarken petrol kuyularını ateşe vermekle kalmayıp hafta sonu da El Misrak kükürt tesisini yakmışlardı.DAEŞ militanlarının ateşe verdiği petrol kuyuları ve kükürt tesisinden havaya yayılan zehirli ‘kükürt dioksit’ gazı tğm bölgeyi etkisi altına almaya başladı. Bu zehirli gaz solunum yetmezliğine de yol açıyor. Solunum yetmezliğine yol açmanın yanı sıra asit yağmurlarına neden olacağını düşünülüyor. Uzmanlar ise gazın Türkiye sınırına yaklaştığının da uyarısı yaptı.

Barack Obama’dan DAEŞ açıklaması

NATO zirvesinin ardından ilk açıklama Amerika Devlet Başkanı Barack Obama’dan geldi. Obama, DAEŞ’in bir çok saldırıda daha bulunacağını ifade ederken, Müslüman toplumlarla daha iç içe çalışması gerektiğini açıkladı.Geçtiğimiz günlerde Polonya’nın başkenti Varşova’da 28 ülkenin katılımı ile NATO zirvesi düzenlendi. NATO zirvesinin ardından ilk açıklama Amerika Devlet Başkanı Barack Obama’dan geldi. Barack Obama, DAEŞ konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Obama düzenlediği basın toplantısında Müslüman toplumlarla daha yakın temaslar kurulmasına dikkat çekti.Dallas’ta 11 polisi hedef alan ve 5 polisin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin ise “Dallas’taki saldırıları düzenleyen çıldırmış bir kişi ve onun gibilerin hareketleri ABD’yi, Afrika kökenli Amerikalıları ve Amerikalı Müslümanları temsil etmiyor.” şeklinde konuştu.Amerika Devlet Başkanı Barack Obama konuşmasına “ABD’de müthiş bir kutuplaşma olduğu ve 1960’lardaki duruma dönüldüğü doğru değil. Ayaklanmalar görmüyorsunuz, polis barışçıl gösteriler yapanların peşinde değil.” sözleriyle devam etti. Obama bir kez daha silah kontrolü konusunda çağrıda bulundu.