DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Note 7’nin neden patladığı ortaya çıktı

Note 7’nin neden patladığı ortaya çıktı

Patlamalarla adından söz ettiren Note 7’nin neden patladığı açıklanan raporda belli oldu.

Son aylarda Samsung’un Galaxy Note 7 model telefonunun patlaması  gündemi oldukça meşgul etmişti. Samsung telefonun neden patladığıyla ilgilili Aralık ayında detaylı bir rapor yayınlayacağını paylaşmıştı. Note 7, Samsung tarafından piyasadan toplatılmış ve satışları durdurulmuştu.Büyük bir sorunla karşı karşıya kalan Samsung, Instrumental adlı şirketten bir rapor yayınlamasını istedi. Yapılan araştırma sonucunda telefonun patlama nedeni ortaya çıktı. Hatanın telefonun tasarımıyla ilgili olduğu belirlendi. Tasarımın bataryayı sıkıştırdığı, negatif ve pozitif katmanların temas etmesiyle alev alma ve patlamanın gerçekleştiği raporda belirtildi. Samsung rapordan önce yaptığı açıklamada agresif üretim parametreleri sebebiyle telefonun çok daha ince tasarlandığını söylemişti.Durumun özeti şudur ki ince bir tasarıma sahip olan telefona geniş bir kapasiteye sahip olan bataryayı sığdırma çabasına girilmiş. Hal böyle olunca ortaya bu patlamalar çıkmış. Note 7’de neden daha ince bir bataryanın seçilmesi bir soru işaretiyken Samsung bu büyük hatayla birlikte 5 milyar dolar gibi bir mebla zarar etti. Bu da yetmezmiş gibi kullanıcıların Samsung’a olan güveni oldukça sarsıldı. Her ne kadar kullanıcıların güveni sarsılsa da Samsung gibi bir dev vazgeçilecek bir marka haline gelmeyecek.

Telefonlar toplatılmıştı

Patlama haberleri öncesinde oldukça iyi bir şekilde gidiyordu hatta öyle ki satışlar bir önceki modele göre %25 daha yüksek bir rakama ulaşılmıştı ancak malum haberler sonrasında satışlar tepe taklak bir hal aldı. Bunun sonrasında Samsung telefonlarını piyasada çekmiş ve toplatmıştı. Şimdi ilk olarak Güney Kore’de “güvenli” etiketiyle satışa sunulacak olan telefonun daha sonra küresel olarak satışına başlanacak.Kullanıcılar yeni telefonlara ne kadar rağbet göstereceği büyük bir soru işareti.

Hadiseler en çok Apple’a yaradı

Ezeli rakip olan iki dev firma Apple ve Samsung son yıllarda büyük bir mücadele veriyor. Samsung’un yaşadığı sıkıntılar Apple’ın ekmeğine yağ sürdü. Samsung rakibinin satışlarını düşürmek ve kendi satışlarını arttırmak için yeni modellerinin tanıtımını Apple’dan önce yapıyordu.Note 7 fiyaskosu sonrasında Apple çok daha rahat duruma geldi. Apple’ın gelecek yıl köklü yeniliklere gideceği biliniyor bu durum yeni model iPhone satışlarında başarıyı sağlayacak mı merak konusu.