DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Oleksandr Karavaev Fenerbahçe’de

Oleksandr Karavaev Fenerbahçe’de

Fenerbahçe devre arasındaki ilk transferini Oleksandr Karavaev ile gerçekleştirdi.

Fenerbahçe, kontratı Shaktar Donetsk’de bulunan Oleksandr Karavaev ile anlaşma sağladı.Sezon başından bu yana oyuncuyu kiralık olarak bünyesinde bulunduran Zorya Luhansk kulübü Karavaev’e kolaylık sağlamak için sözleşme feshettiğini ve oyuncunun Fenerbahçe’ye transfer olduğunu açıkladı.Zorya Luhansk tarafından yapılan açıklama;“Karavaev bize 2 yıldız önemli katkılar sağlamış bir oyuncu. Kendisi, Zorya’nın başarılı olmasında çok önemli işlere imza attı. Buradaki performansı sonrasında Ukrayna Milli Takımı’nın da kadrosuna katıldı. Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’nde yoluna devam edecek olması, oyuncunun da kendisini göstermesi adına önemli bir durum. Biz bunu göz önüne alarak, kendisinin gitmesine izin verdik. Fenerbahçe’de forma giydiği sürece Ukrayna futbolunun da gelişimine katkıda bulunacaktır. Kendisine Fenerbahçe’de başarılar diliyoruz”Bu açıklamanın ardından Fenerbahçe, Oleksandr Karavaev ve Shaktar Donetsk ile görüşmeler başlandığını borsaya bildirdi.Fenerbahçe tarafından yapılan açıklama;“Kulübümüz Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk’in oyuncusu Oleksandr Karavaev’in ligin ikinci yarısında kulübümüze kiralanması suretiyle transferi için futbolcu ve kulübü ile görüşmelere başlamıştır.”

Olekandr Karavaev’in bu sezonki istatistikleri

Zorya Luhansk ile bu sezon Ukrayna Ligi’nde 17 maça çıkan Karavaev sadece kontratının bulunduğu Shaktar Donetsk karşısında sahada yer almadı. Zorya Luhansk ile Fenerbahçe bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde aynı grupta yer aldı. Karavaev takımının Fenerbahçe ile oynadığı 2 maçın tamamında forma giydi.Ukraynalı futbolcu bu sezon 6 gol ve 2 asistle takımına katkı sağladı. Ayrıca Ukrayna Teknik Direktörü Karavaev’e 4 kez milli forma şansı tanıdı.

Oleksandr Karavaev kimdir?

Oleksandr Karavaev, 2 Haziran 1992 tarihinde Ukrayna’nın Kherson şehrinde dünyaya geldi.Sağ kanat oyuncusu olan Karavaev ülkenin en önemli ekiplerinden biri olan Shaktar Donetsk altyapısında futbola merhaba dedi. 2011’de Shaktar Donetsk II takımında forma giymeye başladı. Yarım sezon sonrasında ise sırasıyla Sevastoplo ve Zorya Luhansk takımlarına kiralandı.2015 yılında kiralıktan tekrar Shaktar Donetsk II takımına döndü. Shaktar Donetsk aynı sezon oyuncusunu A takıma aldı ancak kısa süre sonra tekrar Zorya Luhansk’a kiraladı. 2015’ten bu yana Zorya Luhansk’ta kiralık olarak forma giyiyor.Kariyeri boyunca 126 maça çıkan oyuncu 28 gol attı ve 24 asist üretti.