DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Ömer Toprak artık Borussia Dortmund’lu!

Ömer Toprak artık Borussia Dortmund’lu!

Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen forması giyen Ömer Toprak’ı kadrosuna kattı.

Sezon sonunu şimdiden düşünmeye başlayan Borussia Dortmund ilk transferinin tamamladı. Bayer Leverkusen forması giyen Ömer Toprak ikinci yarıda Borussia Dortmund kadrosuna katılacak.Alman stoper Mats Hummels’in takımdan ayrılmasıyla gündemine Ömer Toprak’ı alan Dortmund bonservis anlaşmazlığı nedeniyle Marc Bartra’yı transfer etti ancak istenen verim alınamadı. Bu nedenle 27 yaşındaki Ömer Toprak için yeniden düğmeye basıldı.Borussia Dortmund, Ömer Toprak’ın bonservisinde bulunan “12 milyon Euro’ya serbest kalır” maddesini kullanarak oyuncuyu transfer etti. Bild’e göre oyuncu için önerilecek olan sözleşme devre arasından itibaren geçerli olacak.Tecrübeli stoper bu sezon 11 Bundesliga, 5 Şampiyonlar Ligi ve 1 Almanya Kupası maçında forma giydi. Milli futbolcu 1429 dakika sahada kaldı ve 4 sarı kart gördü.

Dortmund’un üçüncü Türk futbolcusu olacak

Borussia Dortmund’da Emre Mor ve Nuri Şahin gibi Türk isimler top koşturuyor. Alman ekibine Ömer Toprak’ın transfer olması ile birlikte Türk sayısı 3’e çıktı. Dortmund kadrosunda en çok Türk bulunduran takımlardan biri olma özelliğini taşıyor.

Ömer Toprak kimdir?

Ömer Toprak, 21 Temmuz 1989 tarihinde Almanya’nın Ravensburg şehrinde dünyaya geldi.2001 yılında Ravensburg takımının altyapısında futbola başladı. Ve 2005 yılına kadar altyapı kariyerini bu takımda sürdürdü. Aynı yıl Freiburg’un altyapısına transfer oldu ve 2008 yılında Freiburg A takımına yükseldi.22 Ağustos 2008 tarihinde Freiburg ile Osnabrück arasında oynanan 2.Bundesliga karşılaşası oyuncunun ilk profesyonel maçı oldu. İlk golüyse Freiburg – FSV Frankfurt maçında kaydetti.24 Eylül 2008’deki Freiburg – Hoffenheim maçı Toprak’ın çıktığı ilk Almanya Kupası maçı olma özelliğini taşıyor.Aynı sezon Freiburg, 2.Bundesliga şampiyonu olarak bir sonraki sezon Bundesliga’da oynama şansı yakaladı.Ayrıca 2008 yılında Almanya 19 yaş altı takımıyla Avrupa Şampiyonası’nı kazandı.Ömer Toprak ilk Bundesliga maçına 16 Ocak 2010’daki Hamburg karşısında çıktı.Freiburg’ta gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Ömer, 2011 yılında 3 milyon Euro bonservis bedeliyle Bayer Leverkusen’e transfer oldu.Bayer Leverkusen’deki ilk sezonunda Şampiyonlar Ligi ile de tanıştı. 13 Eylül 2011’de Chelsea karşısında ilk Şampiyonlar Ligi maçını oynadı.Milli takım tercihini Türkiye’den yana kullanan futbolcu 2011 yılında Hırvatistan ile oynanan Euro 2012 Play-off maçında ilk kez Türkiye formasını giydi.