DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Pokemon Go Çılgınlığı’na Yasak

Pokemon Go Çılgınlığı’na Yasak

Tüm dünyada büyük bir çıkış yakalayan Pokemon Go uygulamasına dünyadan ilk tepki geldi.\r\n

Oyun listelerini alt üst eden, herkesin merakla beklediği, arama listelerinde bir numaraya oturan tüm dünyada büyük bir çıkış yakalayan Pokemon GO günden güne fenomen olma yolunda ilerlerken ilk yasak geldi.6 Temmuz’da kullanıcılara sunulan ve sosyal medya uygulamalarını yayınlandığı günden beri geride bırakan arttırılmış gerçeklik özelliğiyle 7’den 70’e herkesin evde, iş yerinde, sokaklarda oynadığı bu oyun bir salgın gibi yayılmaya devam ediyor.

POKEMON GO’YA İLK YASAK

Pokemon GO’ya, Polonya’da bulunan Nazi Almanya’sı tarafından II.Dünya Savaşı zamanında kurulmuş en büyük toplama, zorunlu çalışma ve imha kampı olan Auschwitz-Birkenau Devlet Müzesi tarafından yasak getirildi.pokemon-go-yasak-geldi-aAuschwitz-Birkenau Devlet Müzesi Sözcüsü Pawel Sawicki, kampın kurbanlarının ruhuna saygısızlık olduğu gerekçesiyle Pokemon Go oyununun müze sınırları içerisinde oynanmasına izin verilmeyeceğini açıkladı.

“BÜYÜK SAYGISIZLIK”

Sawicki’nin yaptığı açıklamada, “Nazi Almanyası’nın toplama ve imha kampı kurbanlarının hatıralarına saygısızlık yaratacağını ve kesinlikle uygun olmadığını” dile getirdi.Auschwitz Müzesi’nin resmi twitter hesabından da bu konuya destek geldi. Twitter hesabında, “#PokemonGO’nun anıt ve müzeye benzer yerlerde oynanmasına izin vermeyin.Bu saygısızca” şeklinde hashtag ile çağrı yapıldı.Auschwitz-Birkenau kampında gaz odalarında boğularak veya doğrudan vurularak öldürülen 1,1 milyon kişinin anısına Monowice (Monowitz) kamp topraklarında kurulan müze, 1979’da UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine eklendi.Pokemon

POKEMON GO NEDİR, NASIL OYNANIR?

Pokemon Go, arttırılmış gerçeklik özelliğiyle kullanıcıların cep telefonunun kamera özelliğiyle bulundukları ortam taranarak kamera görüntüsü üzerinde beliren Pokemon’ları yakalamak için geliştirilmiş bir cep telefonu oyunudur.Farklı ortamlarda farklı Pokemon karakterleriyle oynanabilen oyun, İstanbul’da bulunan Taksim Meydanı, Gezi Parkı, tarihi camiler ve yerler olmak üzere bir çok çeşitli mekanda geçmektedir.Oyunseverleri sokağa akın edip Pokemon avlamaya teşvik eden oyun, telefonların GPS özelliklerini de kullanıyor.Oyuncular ne kadar Pokemon avladıysa o kadar level (seviye) atlayarak oyunlarına devam ediyor. 5. seviyeye geldiklerinde Pokemonları savaştırabilecek güçte oluyorlar.Oyunu indirmek ücretsiz, fakat oyun içerisinde bir çok özellik için satın alma gerekli.

HERKES SOKAKLARA AKIN ETTİ

Çıktıktan yaklaşık 24 saat sonra tüm dünyada trend olmaya doğru giden oyun, ABD’de Apple Store’de en çok indirilenler listesinde bir numaraya oturdu.Günden güne artması beklenen bu çılgınlık sosyal medyada da büyük ilgi görüyor. Sokaklara akın eden Pokemon avcılarını bir araya getiren bir uygulama olan Pokemon GO için kilometrelerce yol katetmek gerekiyor.