DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Pratik ütü yapmanın püf noktaları

Pratik ütü yapmanın püf noktaları

Bazı kumaşların ütülenmesinde istenilen sonuçlar elde edilemez ve ütü yapmak özellikle hanımlar için çileye dönüşür. Örneğin kumaş kabarıklıklar halinde buruşabilir, kumaşın üzerinde parlaklıklar oluşabilir, kumaşın diğer bölümleri düzgün olup düğme kenarları ve ilikler kırışık kalabilir ya da ütü kumaşa sürdüğünüzde kaymaz ve kumaş ütünün altında toplanıp buruşabilir. Bu sorunların farklı birçok sebebi olabilir. Sizlere aktaracağımız

Bazı kumaşların ütülenmesinde istenilen sonuçlar elde edilemez ve ütü yapmak özellikle hanımlar için çileye dönüşür. Örneğin kumaş kabarıklıklar halinde buruşabilir, kumaşın üzerinde parlaklıklar oluşabilir, kumaşın diğer bölümleri düzgün olup düğme kenarları ve ilikler kırışık kalabilir ya da ütü kumaşa sürdüğünüzde kaymaz ve kumaş ütünün altında toplanıp buruşabilir. Bu sorunların farklı birçok sebebi olabilir. Sizlere aktaracağımız ütü yapmanın püf noktaları sayesinde ütünüzü hem daha kolay yaparsınız hem de daha güzel sonuçlar elde edersiniz.

İşte pratik ütü yapmanın püf noktaları   utu-kadin

*Ütüleyeceğiniz kumaş ne kadar az kırışık olursa işiniz de o kadar kolay olacaktır. Bunun için özellikle çamaşırı yıkarken çok kırışmamasına dikkat edebilirsiniz. Yeni nesil çamaşır makinelerinde ütü yapmayı kolaylaştıran program seçenekleri var. Kullanım kılavuzunda belirtilmese de makinelerin “hassas yıkama” programları çamaşırları kırıştırmadan yıkamakta. Hassas yıkama lekeleri çıkarmıyor, derseniz inatçı lekeler için leke çıkarıcıları tercih ederek çamaşır makinesinden az kırışmış çamaşırlar elde etmek mümkün.*Kaliteli ütü için dikkat edilmesi gereken küçük ayrıntılardan biri de çamaşırları kurutma aşamasında hafif nemliyken toplamaktır. Bu yöntem babaanne yöntemi olsa da çok işe yaramaktadır. Çamaşır tamamen kuruduğunda kırışıklıkları açmak için tekrar neme ihtiyaç duyarsınız ama çamaşır nemliyse ütü çok kolaylaşır. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken husus çamaşırın hafif nemli olmasıdır çamaşır aşırı nemli hatta ıslak olursa ütü yapmak çok zahmetli bir hal alır.* Genellikle koyu renkli kıyafetlerde ütü yapılırken karşılaşılan problem kumaşta parlaklık oluşmasıdır. Ütülediğiniz kıyafetlerde parlaklık olmasını istemiyorsanız ütü bezi veya temiz iz yapmayacak ince bir kumaşı kıyafetlerin üzerine sererek ütü yapmalısınız. Bunun ütü yapan kişiye ekstra bir külfet getirdiği ortada. Ütü beziyle uğraşmak istemiyorsanız seramik tabanlı bir ütü işinizi görecektir. Piyasada kumaş cinsini tanıyan çok daha kaliteli ve teknolojik ütülerin de bulunduğunu hatırlatmak isteriz. Bütçenize göre bunlardan edinebilirsiniz.  utu* Kıyafetlerin etiketlerinde yer alan ütü ayarlarına bakılmalı ve talimatlara mutlaka uyulmalı. Ütünüz istenilen sıcaklığa ulaşmadan ütülemeye başlamayın. Tam ısınmadan yapılan ütülerde kıyafete ütüden su damlacıkları akar ve lekeler oluşur.* Düğme araları ütü yaparken biraz daha özen ister. Düğmeler sıcağa maruz kalınca yanabilir veya ütüye yapışabilir. Bunun için düğme yerlerini kumaşın tersinden ütüleyebilirsiniz.*Son olarak; gömlek, tunik, trençkot, ceket gibi giysileri ütülemeden önce bunların düğmelerini mutlaka ilikleyin. Böylece daha iyi bir sonuç elde etmeniz kolaylaşacaktır.