DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Ramazan ayında tok tutan 9 besin!

Ramazan ayında tok tutan 9 besin!

Ramazan’ın Haziran ayı sıcaklıklarına gelmesiyle birlikte oruç tutmak daha zor bi hale geldi. Ramazan’da neler tüketilmeli?

Özellikle öğle saatlerinden sonra hem açılığın bastırması hem de sıcaklığın artması kişide bitkinliğe ve konsantrasyon düşüklüğüne sebebiyet veriyor.

Ramazan ayını daha kolay geçirebilmek için neler tüketmemiz gerekiyor?

ramazan-1Ramazan ayında iftar ve sahurda doğru beslenerek vücut direncinizin düşmesini engelleyecektir. Özellikle Ramazan ayında alınan kiloların önüne geçebilecek bir metod olan dengeli beslenme ile sahurda doğru besinler aldığınızda gün içinde daha az acıkmanıza yardımcı olur. Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Gizem Bahçıvan, sizin için doğru beslenme ile ilgili besinler paylaştı.ramazan-21.Tahıllı ekmek ile beyaz peynirli tostSahur vaktinde tahıllı ekmek ve beyaz peynir ile yapacağınız tost sizin ihtiyacınız olan enerjinizi almaya yetecektir. Ayrıca tahıllı ekmek doygunluk hissini daha uzun süre tutacaktır.ramazan-32. Sahurda yumurta yiyinAnne sütünden sonra en çok protein içeren besin yumurta olarak biliniyor. Yumurta sizi gün içerisinde tok tutacak en önemli besinlerden birisidir. Bu nedenle sahur vaktinde 1 ya da 2 tane yumurta yiyerek tok kalmanızı sağlayabilirsiniz.ramazan-43. Açlık nedeniyle unutkanlığa karşı ceviz tüketinOmega 3 kaynağı olan cevizde sahurda tüketilmesi gereken en önemli besinlerden birisidir. Unutkanlık konsantrasyon bozukluğunuz var ise ceviz tüketin.ramazan-54. İftardan sonra tatlı değil meyve yiyinİftar ile sahur arasında bir türlü bitmek bilmeyen birşeyler yeme hissine karşı taze meyvelerden yararlanabilirsiniz.ramazan-76. Sahurda süt içerek metobolizmanızı hızlandırınSüt protein ve kalsiyum içerir. Sahurda içilen süt iştahı keser ve rahat bir gün geçirmenizi sağlar.ramazan-87. Ramazanda kilo almamaya karşı yoğurt yiyinÖzellikle bu sıcak günlerde suya duyulan ihtiyaç daha da artar. İftar ve sahurlarda sofranızdan cacık, ayran gibi doğal içecekleri eksik etmeyin. Ayrıca yemekten 2 saat sonra yenilen yoğurt kilo alımını engeller.ramazan-98. Ramazan ayında plavdan uzak durunİftar menünüzde plav ya da bulgur tüketmek yerine lif içeriği yüksek besinlerden tüketin. Plav ya da makarna iftardan sonra çöken ağırlığı tetikleyeceğinden olabildiğince uzak durmaya çalışın.ramazan-129. İftar sonrasında bitki çayı tüketinBeslenme düzenimizin değiştiği ramazan ayında sindirim sistemi problemleri yaşayabiliriz. Bunun için iftar sonrasında rezene ve anason çayları sizi rahatlatacaktır.ramazan-14