DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Rusya’da whatsApp kullanmak yasaklandı

Rusya’da whatsApp kullanmak yasaklandı

Rusya’da alınan whatsApp kararına uymayanlar işlerinden olacak. Devlet memurlarının whatsApp kullanmaları artık yasak.\r\n\r\n

Rusya’da alınan whatsApp kararına uymayanlar işlerinden olacak. Devlet memurlarının whatsApp kullanmaları artık yasak.Rusya devlet memurlarının whatsApp ve diğer sohbet uygulamalarını kullanmalarını yasakladı. Alınan bu yasak kararı ile devlet memurları bu gibi sohbet uygulamalarından  dosya gönderimi ve yazışma yapamayacak. Yasağı aldırış etmeyip kullanamaya devam eden devlet memurları için disiplin cezasının yanı sıra işten dahi atılabilecek.  Izvestia gazetesinde yer alan haberde, milli iç güvenlik teşkilatı FSB’nin bu konuda çok ciddi adımlar atacağı ifade edildi.

Rusya’da whatsApp yasağı

rusya-whatsappÜlke genelinde yapılan bu yasak devlet memurlarını ilgilendiriyor. Fakat bu yasak kapsamında devlet memurlarının özel ve kişisel yazışmaları dahil olmayacak. Alınan bu yasağın amacı ise devlet memurlarının arasında yapılan önemli yazışma ve dosyaların ele geçirilmemesi. Bu yazışmaların özel koruma gerektirdiğini belirtildi. Devlet memurları için alınan bu karar daha önce de ülkede gündeme gelmişti.