DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Rusya Genelkurmay Başkanı Türkiye’ye geliyor

Rusya Genelkurmay Başkanı Türkiye’ye geliyor

Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeriy Gerasimov, Türkiye’ye gelmek için yarın yola çıkıyor. Gerasimov, ziyareti esnasında Hulusi Akar’la bir araya gelecek

Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeriy Gerasimov, Türkiye’ye gelmek için yarın yola çıkıyor. Gerasimov, ziyareti esnasında Hulusi Akar’la bir araya gelecek.rus_general_gerasimovTürkiye’ye seyahat edecek olan Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeriy Gerasimov, Ankara’da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile önemli konularda görüşmek üzere bir araya gelecek. İki önemli isimin toplantısı yarın saat 11.00 de gerçekleşecek. Gelen bilgilere göre Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gerasimov, Hulusi Akar’la görüşmeden önce Genelkurmay Başkanlığı’nı ziyaret edecek. Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov’un bu ziyaretinin Türkiye’nin Suriye sınırındaki Cerablus’a müdahalesinin ardından olması dikkat çeken nokta oldu.

İsrail’den Türkiye’ye tam destek!

AP Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok ve AP Türkiye Raportörü Kati Piri Türkiye’ye gelişlerinin uzun zaman aldığı için özür diledi.Türkiye’ye ziyarete gelen AP Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok ve AP Türkiye Raportörü Kati Piri Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu’nda düzenlenen toplantıda yaptıkları ziyarete ve gündemle ilgili konuları konuştu. İki önemli isim toplantıda gazetecilerin yönelttikleri soruları yanıtladı.

“Joe Biden’ın dün yönelttiği özrü ben de tekrarlıyorum”

elmar-brok-ozurGazeteci: “Türkiye ziyaretiniz 15 Temmuz sonrasında yaklaşık 40 gün sonra gerçekleşti. Neden bu kadar zaman aldı, hükümetin bu konuda eleştirileri var, Batı’nın Türkiye’yi yalnız bıraktığı yönündeki eleştirilerini nasıl değerlendiriyorsunuz?”AP Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Elmar Brok: “Öncelikle, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın dün yönelttiği özrü ben de tekrarlıyorum. Ama ilk gün Avrupa hükümetleri, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi hiçbir şüphe bırakmayacak şekilde darbeye karşı olduklarını belirttiler.”

IŞİD’e karşı birlik olalım mesajı

Tüm ülkelerin ortak düşmanı olan IŞİD için birlik olunması gerektiği savundu. Dün başlatılan ‘Fırat Kalkanı’ operasyonu için Türkiye’yi her konuda desteklediklerini vurguladı. Operasyon için karışık bir durum olduğunu söyledikten sonra “Bölgede PYD’nin de olmasını mı kastediyorsunuz?” sorusuna “Karmaşık çünkü bir Alman politikacı için zaten durum, içinden çıkılmayacak kadar karmaşık. Öncelikle, Türkiye’nin IŞİD’e karşı önlem almaya başlaması bizim ortak menfaatimizedir, bunu memnuniyetle karşılıyoruz. İkinci olarak, Suriyeli Kürtlerin de IŞİD’e karşı mücadele etmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Üçüncüsü ise böylesine bir durum karşısında taraflardan birinin etki bölgesini geleneksel etki bölgesinin dışına taşırma olasılığı bulabileceğinden endişeliyiz. Dördüncüsü, Türkiye hükümetinin bunlardan birincisiyle üçüncüsü arasında denge bulacağını umuyoruz.” şeklinde cevap verdi.

Türkiye’nin yanındayız!

“IŞİD’le mücadele de Türkiye’nin yanındayız. Burada birliklerin sınıra gittiği bir durum değil, özel kuvvetlerin oradaki endişeleri de anlayabiliyorum elbette. Avrupa’nın önde gelen ülkeleri de bugün bu operasyonu desteklediler. Türkiye’nin IŞİD’le mücadele sürecini hızlandırmasından memnuniyet duyuyoruz.”