DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Rusya turizmde yasağı kaldırmak için güvenlik istedi

Rusya turizmde yasağı kaldırmak için güvenlik istedi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Türkiye-Rusya turizm ilişkilerinin yeniden başlaması için gereken tek şartı açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ‘Rus tarafının Türkiye’yle olan turizm ilişkilerini tamamıyla yeniden başlatmaya hazır olduğu’ belirtildi.Bakanlık Türkiye’nin Rus turistlerin güvenliği için önlemler alınmasını beklediğini duyurdu.Spunik Türkiye’de yer alan habere göre ; Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da Başbakan Medvedev’in sabah yaptığı açıklama ile aynı noktaya değinildi. Dışişleri’nin yaptığı açıklamada Diğer taraftan Türk yetkililerden Türkiye’yi turistik amaçlarla ziyaret eden Rusya vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için kapsamlı önlemler almasını bekliyoruz dendi.

Dışişleri’nden yapılan açıklamada şu uyarıda yapıldı;

Fakat tur operatörleri ve Rus turistler, Türkiye seyahatlerini planlarken sorumlu davranmalılar ve objektif olarak bakıldığında bu ülkede hâlâ var olduğu görülen terör tehdidini dikkate almalılar.
Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev,  bu sabah gerçekleşen hükümet toplantısında yaptığı açıklamada yasağın kaldırılması için Türkiye’nin daha fazla güvenlik sağlamasını beklediklerini söylemişti.