DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Rusya’da yaşayanlar dikkat! O kural kalkıyor…

Rusya’da yaşayanlar dikkat! O kural kalkıyor…

Rusya’da yaşayanlar için güzel bir haber geldi. ‘Soğuk hafta’ kuralı tarih oluyor. Artık merkezi ısıtma sistemleri o haftayı beklemeyecek.\r\n\r\n

Rusya‘da yaşayan vatandaşlar için güzel bir haber geldi. ‘Soğuk hafta’ kuralı tarih oluyor. Artık merkezi ısıtma sistemleri o haftayı beklemeyecek.Yaz aylarının bitiminin ardından kış ayları yavaş yavaş geliyor. Soğuk kış aylarında Rusya’daki yerleşim yerleri merkezi ısıtma sistemi ile ısınıyor. Merkezi ısıtma sisteminin devreye girmesi için ‘soğuk hafta’ kuralını geçmesi gerekiyor. Soğuk hafta için 5 günlük hava sıcaklarının 8 santigrad derecede yada altında bir derecede olması gerekiyor.

“Soğuk hafta” gelmeden ısınabileceklerrusya-da-yasayan-lar-dikkat

Rusya Bayındırlık ve Kamu Hizmetleri Bakanı Mihail Men, konu ile ilgili Interfaks’a bir açıklamada bulundu. Mihail Men, Rusya’nın merkezi ısıtma kanunlarında yeni düzenlemeler yaptıklarını vurguladı. Yapılan yeni düzenlemeler kapsamında vatandaşlar ısınmak için artık soğuk haftayı beklemeyecek. Bunun için ise soğuk haftalar gelmeden merkezi ısıtma sistemleri çalıştırılabilmesi için yerel yönetimlerden ısıtma talebinde bulunulması gerecek.