DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Rusya’dan bomba Türkiye adımı!

Rusya’dan bomba Türkiye adımı!

Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinde normalleşme süreci hız kesmeden devam ediyor. İşte Rusya’nın Türkiye konusundaki verdiği önemli karar.\r\n\r\n

Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinde normalleşme süreci hız kesmeden devam ediyor. İşte Rusya’nın Türkiye konusundaki verdiği önemli karar.Türk jetlerinin Rus uçağını sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle düşürmesinin ardından gerilen Rusya-Türkiye ilişkilerinin gitgide normale döndüğü görülüyor. Fakat son günlerde yaşadığımız olaylar bu gelişmelere engel koymuştu.15 temmuz gecesi başarısız sonuçlanan darbe girişimi sonrasında Rusya önemli bir karar almıştı. Rusya’nın aldığı bu karar doğrultusunda Türkiye’ye yapılacak olan uçuşların geçici olarak durulmasını istemişti. İlerleyen günlerde ise Türkiye’nin güvenlik önlemlerini arttırdığını ve bu tarz olayların bir daha yaşanmaması için garanti vermelerinin üzerine Rusya’dan flaş karar geldi.

Rusya, Türkiye’ye yapılan uçuşların kısıtlamalarını kaldırdı

Darbe girişimi sonrasında kısıtlama getirilen uçuşlarla ilgili kurumdan gelen açıklama Türkiye’yi sevindirdi. Türk yetkililerin yaptıkları açıklama ve ikna çabalarının ardından Rusya, uçuşlardaki kısıtlamaları kaldırdı. Rusya’dan Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşlar bugünden itibaren rahatlıkla uçmaya hazır olsunlar.

“Türkiye-Rusya işbirliği olmazsa…”

Rusya-Türkiye ilişkilerinin normalleşme süreciyle ilgili Rus parlamentosunun üst düzeyinden açıklama geldi.Rusya Federasyon Konseyi eski üyelerinden Yevgeni Tarlo, Rusya-Türkiye ilişkilerinin normalleşme sürecinde işbirliğinin olmaması durumunda Ortadoğu’da barışın da olmayacağını belirtti.Türkiye-Rusya ilişkisine dair açıklamalarda bulunan Tarlo, bu süreçte Ortadoğu’daki sorunların olumlu etkileneceğini dile getirdi.Türkiye ile Rusya’nın normalleşme sürecini değerlendiren Tarlo’nun açıklamaları şu şekilde:“Türkiye ile işbirliği yapmamız önemli. Bölgesel barışın sağlanması için bu işbirliği mutlaka gerekiyor. Rus-Türk işbirliği, Suriye krizinde ve bölgede barışın sağlanmasında önemli rol oynayacak. Bu işbirliği ayrıca uluslararası terörle mücadelede de önemli rol oynayabilir.” diyen Tarlo, iki ülke arasındaki işbirliğinin Avrupa’da Ortadoğu mülteci krizinin çözümüne de yardımcı olabileceğini belirtti.yevgeni-tarlo-rusya-turkiye-ortadogu

DIŞARDAN BASKI OLMAMALI

Talo,  “Türkiye’nin de çıkarlarını göz önünde bulundurarak Suriye’deki kanlı çatışmaları böylece durdurabiliriz. Türkiye’nin yardımıyla Suriye sorununu yapıcı ve hukuki bir düzene taşıyabiliriz. Taraflar arasında şöyle bir uzlaşma sağlanmalı: Suriye’nın kaderini kendi halkı belirlemeli.” diye konuştu.Dışarıdan her hangi bir baskı olmamalı diyen Tarlo, “Suriye halkı, istedikleri cumhurbaşkanını seçmeli. Cumhurbaşkanı da kanlı çatışma, devrim veya silahla iktidarı ele geçirmeye çalışmamalı. Yapıcı görüşmeler olmalı.” dedi.