DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Soğuk havalarda saçlarınızı korumanın en kolay yolu!

Soğuk havalarda saçlarınızı korumanın en kolay yolu!

Soğuk havaların kendisini göstermesiyle birlikte saçlarımızda cildimiz gibi yıpranmaya başladı. Rüzgar, yağmur derken saçlarımız sapkaların içinde yıpranmaya mahkum kalıyor.

Soğuk havaların kendisini göstermesiyle birlikte saçlarımızda cildimiz gibi yıpranmaya başladı. Rüzgar, yağmur derken saçlarımız sapkaların içinde yıpranmaya mahkum kalıyor. Bu nedenle de kış mevsiminde saç dökülmeleri görünmeye başlıyor. Peki soğuk havalarda saçlarınızı koruyabilmek için neler yapmalısınız?

Saç dökülmesinin nedenleri nelerdir?

Saç dökülmesinin en büyük nedenlerinden birisi hormonlardır. Özellikle kadılarda bulunan östrojen hormonunun az olması, erkeklerde ise androjen hormonunun fazla salgılanması ile saç derisinde aşırı yağlanma meydana gelerek saç dökülmeleri görülüyor.sac-bakimi2

Saç dökülmesine ne iyi gelir?

Özellikle bayanlarda görülen saç bakımı, oldukça önemlidir. Bay-bayan farketmeksizin yıpranan saçlar zamanla dökülmeye başlar ve yerini kelleşmeye bırakır. Ancak dökülen saçın birçok nedeni olabilir. Mesela erkeklerde görülen saç dökülmesi çoğunlukla ırsi olmakla beraber demir eksikliğindende kaynaklanabilmektedir. Bir diğer önemli konuda saçınızı taradığınızda ya da topladığınızda elinize gelen 1 a vuç saç o an değil daha önce köklerinden ayrılarak en hafif bir hamlede dökülmesine neden olmaktadır. Peki saç dökülmesini engellemek için neler yapılmalıdır?sac-dokulmesiSaç dökülmelerine engel olabilmek için öncelikle dökülmenin altında yatan nedenin ne olduğunu anlayabilmek gerekmektedir. Eğer vücudunuzdaki bir eksiklik yüzünden saçlarınızda dökülme yaşanıyorsa beslenmenize dada dikkat etmeniz gerekmektedir. Örneğin, bol deniz ürünleri tüketerek, (somon balığı vs.) havuç, yulaf, barbunya, fındık, yumurta, et, yoğurt gibi sağlık açısından önemli olan gıdaları tüketmeniz gerekmektedir. Demir ve c vitamini eksikliği için ise bolca sebze ve meyve tüketerek saç dökülmesinin önüne geçebilirsiniz.

Saç bakımı nasıl yapılır?

Saç dökülmesine karşı bakım kürü nasıl hazırlanır?Malzemeler; 2 adet  E vitamini kapsülü, 2 kaşık kadar bal, 3 kaşık kadar zeytinyağı, 2 kaşık badem yağı, 2 kaşık çam terebenti yağı.Hazırlanışı; Öncelikle yağlarıiyie karıştırarak üzerine E vitamini kapsülünü dökün. Daha sonra ise balı ekleyin. Hazırladığınız karışımı saç diplerinize sürerek masaj yapın. 30 dakika boyunca beklettiğiniz karışımı yıkayınız.

Saçlarınızı korumak için;

  • Saçlarınızı çok sık yıkamayın.
  • Jöle kullanımını durdurun.
  • Stresten uzak durun.
  • Saçlarınızı oldukça nazikçe tarayın.
  • Saçlarınızı sabunla yıkamayın.
  • Saçlarınızın yıpranmasını engellemek için düzenli beslenmeye özen gösterin.
  • Saçlarınızın yeteri kadar hava ile temas etmesini sağlayın.

Haberimizde verilen bilgilere yönelik önerileri denemeden önce bir hekime başvurarak herhangi bir alerjik durumunuzun olup olmadığını öğreniniz.