DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sağlık Bakanlığı’ndan OHAL açıklaması

Sağlık Bakanlığı’ndan OHAL açıklaması

Sağlık Bakanlığı, 15 temmuz gecesi başarısız sonuçlanan darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL ile ilgili bir bilgilendirme yaptı.\r\n\r\n

Sağlık Bakanlığı, 15 temmuz gecesi başarısız sonuçlanan darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL ile ilgili bir bilgilendirme yaptı.MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısının sonrasında alınan 3 ya süreli OHAL kararına ilişkin Sağlık Bakanlığı’ndan tedbir niteliğinde bir kararname yayımladı. Sağlık Bakanlığı’nın bu kararnamesi Resmi Gazete’de “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname” adıyla yayımlandı. OHAL kararının sonrasında kapatılan bazı sağlık kurumlarıyla ilgili vatandaşları bilgilendirdi. Vatandaşların bu konular hakkında mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirlerin alındığını  açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan o yazılı açıklama

Sağlık Bakanlığı’nın Resmi Gazete de yayımladığı o kararnamede,  “OHAL kapsamında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname gereği, bazı özel sağlık kurum ve kuruluşlarının hazineye devir işlemlerinin başlatıldığı ifade edildi”.  Ve buna ek olarak  “Söz konusu hastanelerde tedavi altında olan hastalarımızın kamu hastanelerine nakilleri devam etmektedir” açıklaması yapıldı.

OHAL cezaları nedir?

ohal-nedir‘OHAL cezaları nedir?’ sorusu gündemde yerini alan önemli sorulardan biri oldu. MGK toplantı sonrası Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla 3 ay süreli OHAL ilan edildi. OHAL süresince neler yapmaktan kaçınmalıyız? İşte OHAL cezaları nedir ve kaç tl’dir?Kimliksiz gezmenin cezası : 105 TLDilencilik yapmanın cezası : 105 TLİnsanları rahatsız etmenin cezası :  105 TLKumar oynamanın cezası : 219 TLGürültü yapmanın cezası : 105 TLSarhoş olmanın cezası : 105 TLÇevreyi kirletmenin cezası :35 TLEmre aykırı davranışın cezası : 219 TLKapalı alanda sigara içmenin cezası : 105 TLDur ihtarına uymayana ateş açma yetkisi

(OHAL) Olağanüstü Hal Nedir?

Olağanüstü Hal kanunu hükümete gerek gördüğü hallerde sokağa çıkma yasağı ilan etme, belli yerlerde ve saatlerde toplanmaları yasaklama, arama ve delil niteliğinde materyallere el koyma yetkisi veriyor.Gazete, Dergi, Broşür, Kitap, Ev ve Duvar ilanları yasaklanabilecek veya izne tâbi tutulabilecek. Ayrıca söz, yazı ve filmle yasaklama getirme yetkisi hükümetin elinde bulunacak.Hükümet her türlü patlayıcı madde ve silahın ruhsatlı olsa bile yasaklanması kararı alabilecek. Derneklerin faaliyetlerini durdurma yetkisi de yine Bakanlar kurulunda olacak.Hükümet istediği takdirde iş verenin işçi çıkarmalarını da erteleyebilecek.Olağanüstü hal en fazla 6 aylığına ilan edilebiliyor. OHAL resmi gazetede yayınlandıktan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) onayına sunulacak. Bakanlar kurulunun her defasında dört ayı geçmeyecek şekilde süreyi uzatma ve her an OHAL‘i kaldırma yetkisi bulunuyor.Olağanüstü Hal’in hükümete verdiği en büyük yetkilerden birisi kanun hükmünde kararname yetkisi. Hükümet bu yetkiyi kullanarak tasarıyı Bakanlar kurulundan geçirerek hızla yasalaştırabilecek.Yasa resmi gazetede yayınlanır yayınlanmaz Meclisin onayına sunulacak. Meclis yasayı aynen veya değiştirerek onaylayabilir. Yani kanun çıkarma süresi hızlanacak.