DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sağlıklı bir kış için ” kırmızı turp “

Sağlıklı bir kış için ” kırmızı turp “

Bütün besinler içeriklerinde birçok faydalı vitamin mineral barındırıyor. İnsan sağlığı için bazı vitamin ve mineraller de bazı mevsimlerde daha önemli oluyor. Allah’ın çok büyük bir lütfu ki insanın neye ihtiyacı varsa o mevsimde o meyve ve sebzeyi yetiştiriyor. İşte kırmızı turp bunlardan biri. Kışın yetişiyor ve kış için vazgeçilmez olan C vitaminini bolca bulunduruyor. Ve

Bütün besinler içeriklerinde birçok faydalı vitamin mineral barındırıyor. İnsan sağlığı için bazı vitamin ve mineraller de bazı mevsimlerde daha önemli oluyor. Allah’ın çok büyük bir lütfu ki insanın neye ihtiyacı varsa o mevsimde o meyve ve sebzeyi yetiştiriyor. İşte kırmızı turp bunlardan biri. Kışın yetişiyor ve kış için vazgeçilmez olan C vitaminini bolca bulunduruyor. Ve bu sayede özellikle soğuk algınlığı gibi hastalıkların daha kısa sürede iyileşmesini sağlayan gıdalar arasında sayılıyor. Kısacası sağlığa pek çok faydası bulunuyor ve tam anlamıyla “sağlığı” temsil ediyor.

Kırmızı turpun faydaları:

**Kırmızı turpun yeşil kısmı köklerine oranla 6 kat daha fazla C vitamini barındırır ve çok iyi bir kalsiyum deposudur.**Kırmızı kafalarda bolca mobilden, potasyum ve folik asit mineralleri bulunur.**Karaciğer ve safra kesesi sağlığı açısından siyah turp, antioksidan içeriği açısından ise kırmızı turp tavsiye edilmektedir.**Kırmız Turp, içeriğindeki lifler ve glukosinat bileşikleri sayesinde kalın bağırsak kanseri başta olmak üzere diğer bütün kanserler türlerine karşı koruma sağlar.kirmizi-turp-salatasi**İdrara çıkışı arttırır ve bu sayede de ödem çözücü etki sağlar.**Safra kesesi üzerindeki olumlu etkileri ile sindirimi kolaylaştırır.**Krmızı turp aynı zamanda kan şekerini yavaş yükselten bir sebze olduğu için şeker hastaları da rahatlıkla tüketebilir.**Dişler, diş etleri, sinir hücreleri, saç ve tırnaklar için oldukça faydalıdır.**İştah açıcıdır.**Sinir ve stresi azaltır.**Solunum yolları hastalıklarına iyi gelir.**Sindirimi kolaylaştırır.**Nezle ve grip gibi hastalıklarda burun akıntısının önlenmesine yardımcı olur.**Böbrek taşlarına iyi gelir.**Hazımsızlık ve aşırı kilolardan kurtulmak için tavsiye edilir.**Verem hastalarına önerilen bir besindir.**Diyabet hastalarının şifa için salatalığın yanında kırmızı turp tüketmesi de gerekmektedir.**Kırmızı Turp, yüksek oranda potasyum içerir ve kalp kası ve bütün kasların düzgün çalışması için gereken mineralleri içinde bulundurur. Vücuda yeterli miktarda alınan potasyum aynı zamanda tansiyona karşı koruyucu özellik taşır.**Turpun içinde yüksek oranda bulunan folattan dolayı turp diğer sebzelerden ayrılır. Vücud folatı, yönetici molekül olan DNA’nın onarımında kullanır. Sadece 1 kâse turptan günlük folat ihtiyacının yaklaşık yüzde 7′si karşılanabilir.