DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Samantha Power’dan Rusya’ya sert tepki

Samantha Power’dan Rusya’ya sert tepki

ABD’nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Samantha Power, Halep’te yaşanan hava saldırılarından dolayı Rusya’ya sert tepki gösterdi. Ve ‘barbarlıkla’ suçladı.\r\n\r\n

ABD‘nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Samantha Power, Halep’te yaşanan hava saldırılarından dolayı Rusya’ya sert tepki gösterdi. Ve ‘barbarlıkla’ suçladı.

Rusya’nın Halep’te yaptığı hava saldırıları sonrası ABD’nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Samantha Power, tepkilerini saklayamadı. Yaşanan bombardımanları ‘barbar’ bir saldırı olarak niteleyip, Rusya’yı ‘barbarlıkla’ suçladı. BM Güvenlik Konseyi acil toplantısında Rusya’nın Suriye konusunda yaptıklarını eleştirdi. Ve Rusya’nın bu konuda yalan söylediğini ifade etti. Ortadoğu’da ise Suriye’nin  “sembol kentlerinden birini yerle bir ettiğini” söyledi.

Rusya o iddiaları yalanladı

samantha-power

Rusya ise Suriye’nin “mümkün olduğunca az sivile zarar vermeye dikkat ederek teröristleri Halep’ten çıkarttıklarını” belirtti. Halep’teki saldırılara ilişkin Rusya Büyükelçisi Vitali Çurkin, Rus güçlerinin katılmadığını ifade etti.

Esad hastaneleri ve ilk yardım görevlilerini bombalıyor

ABD’nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Power, Rusya’nın Esad’a destek verdiğini “uzun süredir bu acılara son verme gücüne sahip olduğunu” şeklinde yorumladı.  ABD’nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Power “Rusya ve Esad barış yerin savaş yapıyor. Suriyelilere yaşam kurtaran yardımları ulaştırmak yerine Rusya ve Esad hastaneleri ve ilk yardım görevlilerini bombalıyor” dedi.