DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkmayı garantileyen 5 takım

Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkmayı garantileyen 5 takım

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde henüz 4 maç geride kalmışken 5 takım gruptan çıkmayı garantiledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dört hafta geçmişken 5 takım bulunduğu gruplardan çıkmayı garantiledi. İşte gruptan çıkarak 2.tur bileti alan 5 takım.

Arsenal

Londra ekibi Şampiyonlar Ligi A grubunda yer alıyordu. Arsenal’in yanı sıra grupta Paris Saint-Germain, Basel ve Ludogorets takımları da bulunuyor.İlk olarak Paris Saint-Germain ile deplasmanda karşılaşan Arsenal maçtan 1-1 berabere ayrıldı. İkinci maç günündeyse İsveç ekibi Basel ile kendi evinde karşı karşıya gelen Arsenal maçı 2-0 kazandı. Ardında ise grubun en zayıf halkası olan Ludogorets takımı ile iki maç ard arda yapan İngiliz temsilcisi 6-0 ve 3-2 kazandığı maçlar sonunda A grubunda topladığı 10 puanla gruptan çıkmayı garantiledi.

Paris Saint-Germain

A grubunun bir diğer takımı olan Paris Saint-Germain’de gruptan çıkmayı garantiledi. Evinde ağırladığı Arsenal ile 1-1 berabere kalan Fransız temsilcisi ardından Ludogorets’i 3-1 ile geçti. Basel ile oynadığı iki maçı 3-0 ve 2-1 mağlup etmeyi başararak 10 puanla gruptan çıkmayı başardı.

Atletico Madrid

Şampiyonlar Ligi D grubunda mücadele eden Atletico Madrid grubun Bayern Münih’in ardından en güçlü ekibi olarak göze çarpıyordu. İspanyol ekibi gruptaki ilk maçını PSV deplasmanında geçirdi ve maçı 1-0 kazandı. Ardından ise grubu favorisi Bayern Münih’i yine 1-0 kazandı. Son olarakta Rostov’u 1-0 ile geçen Atletico dördüncü maçını da Rostov karşısında 2-1 kazanarak grupta ilk kez 2 gol attı ve topladığı 12 puanla gruptan çıkmayı garantiledi.

Bayern Münih

D grubuna hızlı başlayan Bayern Münih, Rusya’nın Rostov takımını 5-0’la hezimete uğrattı. Atletico Madrid’e konuk olduğu maçta ufak çaplı bir şok yaşayan Bayern sahadan 1-0 mağlup ayrıldı ve henüz ikinci haftada ilk yenilgisini almış oldu. Alman ekibi bu mağlubiyetin acısını PSV karşısında 4-1 kazanarak çıkardı. Dördüncü maçında yine PSV ile karşılaşan Bayern Münih maçı 2-1 kazanmasıyla 9 puanla gruptan çıkmayı garantiledi.

Borussia Dortmund

1 sezon aradan sonra tekrar Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Borussia Dortmund, Real Madrid, Sporting Lizbon ve Legia Varşova ile birlikte G grubunda yer aldı. İlk olarak Legia Varşova ile deplasmanda karşılaşan Dortmund bu maçtan 6-0 galip ayrıldı. Real Madrid’i ağırladığı maçtaysa 2-2 berabere kaldı. Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon karşısındaysa iki maçta 2-1 ve 1-0’lık galibiyetler Borussia Dortmund’un gruptan çıkmasını sağladı.