DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkan 16 takım

Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkan 16 takım

Dün akşam oynanan maçlarla Şampiyonlar Ligi’nde grup aşaması sona erdi. 16 ekip 2.Tur’a yükselmeyi başardı.

Eylül’ün ortasında başlayan Şampiyonlar Ligi’nin 8 grubunda bir üst tura yükselmeyi başaran takımlar belli oldu. 16 takım grubunu ilk iki sırada bitirerek ikinci tur biletini aldı. Grubunu üçüncü sırada bitiren 8 takım yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek. Son sırada bulunan takımlarınsa Avrupa yolculuğu bu yıl için son buldu. Hangi takımlar gruptan çıkmayı başardı? 

A GRUBU

Arsenal, A grubunda 14 puan toplayarak çıkan takım olmayı başardı. İngilizleri grupta en çok zorlayan takım olan PSG’yse 12 puanla ikinci sırada yer aldı. Grubu üçüncü bitirerek yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek takımsa 3 puanlı Ludogorets olurken sonuncu Basel ise 2 puanda kalarak Avrupa’ya veda etti.

B GRUBU

Temsilcimiz Beşiktaş’ın bulunduğu B grubunda ise her şey son maçlarda belli oldu. 11 puanlı Napoli grubu lider tamamlamayı başardı. Benfica ise 8 puan toplayarak ikinci sırada kendine yer buldu. Temsilcimiz ise skandal bir karşılaşmanın ardından 7 puanda kalarak Avrupa’daki serüvenini Avrupa Ligi’nde devam ettirecek. Son sırada bulunan ekip ise 5 puanla Dinamo Kiev oldu.

C GRUBU

Barcelona grupta 15 puanda yer aldı ve liderliği kimselere bırakmadı. İkinci sırayı alan takımsa 9 puanlı Manchester City oldu. Böylece iki ekip Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam edecek. 5 puanlı Mönchengladbach Avrupa Ligi’nde devam eden ekip olurken Avrupa defterini kapatan taraf 3 puandaki Celtic oldu.

D GRUBU

Atletico Madrid D grubunu domine eden takım oldu. İspanyol ekibi grubunu 15 puanla ilk sırada tamamlayarak gruptan çıktı. Gruptan çıkan bir diğer takımsa 12 puanlı Bayern Münih oldu. Üçüncü sırayı alarak en azından Avrupa Ligi kapısını açan Rostov 5 puan topladı. PSV büyük bir sürprize imza atarak 2 puanla son sıradaki takım oldu.

E GRUBU

Monaco E grubun lideri olarak gruptan çıkarken 11 puan toplamayı başardı. Alman temsilcisi Leverkusen ise 10 puanla gruptan çıkan bir diğer takım oldu. 7 puandaki Tottenham üçüncü sırada kendine yer buldu ve yoluna Kupa 2’de devam edecek. CSKA 3 puanla grup sonuncusu oldu.

F GRUBU

F grubunu lider olarak tamamlayan Borussia Dortmund 14 puanla gruptan çıktı. Real Madrid 12 puanla ikinci olarak gruptan çıkan bir diğer takım oldu. 4 puanlı Legia Varşova ise Avrupa Ligi bileti alırken 3 puandaki Sporting ise son sırada yer aldı.

G GRUBU

Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarına kalan Leicester City 13 puan topladı ve lider olarak gruptan çıktı. İkinci Porto ise 11 puan toplayarak gruptan çıkan bir diğer ekip oldu. 9 puandaki Kopenhag, Avrupa Ligi’nde yoluna devam edecek. Club Brugge puansız bir şekilde Avrupa kapılarını kapattı.

H GRUBU

H grubunda beklenen oldu ve Juventus 14 puanla lider olarak ikinci tura yükseldi. İkinci Sevilla 11 puan ile ikinci olarak gruptan çıkarken Lyon 8 puanla üçüncü olarak Avrupa Ligi’ne kaldı. Dinamo Zagrep’te puansız olarak Avrupa’ya veda etti.