DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sayfa Boyutum Küçüldü, Tekrar Eski Haline Nasıl Getirebilirim?

Sayfa Boyutum Küçüldü, Tekrar Eski Haline Nasıl Getirebilirim?

Okurlarımız bazen İnternette sörf yaparken mouse scrool (mausenin üzerindeki ileri-geri hareket ettirilen tekerlek) tuşuna yanlışlıkla basıyor veya ayarlarda yanlış yerlere giriş yapıyor böylece farkında olmadan ekran boyutlarını değiştirebiliyorlar. Sonuç olarak “Chrome yazıları büyüdü” ve “Ekran büyüdü” gibi kullanıcının istemediği durumlar ortaya çıkıyor. Bu sorunları aşağıdaki işlemleri yaparak çözebilirsiniz. Ekran boyutlarını değiştirdiğiniz zaman ekranı eski haline

Okurlarımız bazen İnternette sörf yaparken mouse scrool (mausenin üzerindeki ileri-geri hareket ettirilen tekerlek) tuşuna yanlışlıkla basıyor veya ayarlarda yanlış yerlere giriş yapıyor böylece farkında olmadan ekran boyutlarını değiştirebiliyorlar. Sonuç olarak “Chrome yazıları büyüdü” ve “Ekran büyüdü” gibi kullanıcının istemediği durumlar ortaya çıkıyor. Bu sorunları aşağıdaki işlemleri yaparak çözebilirsiniz. Ekran boyutlarını değiştirdiğiniz zaman ekranı eski haline getirebilirsiniz. Bunun için iki yöntem önereceğiz, size kolay geleni tercih edip problemi halledebilirsiniz: 

1.Yöntem:

Ekranın sağ üst köşesinde bulunan şeklindeki tuşa basıyoruz ve Chrome ayarlar menüsüne giriş yapıyoruz. Alt alta seçenekler ekrana gelecek, Yakınlaştır seçeneğinden yüzdelik değerlere basarak ekranı büyütüp küçültebilirsiniz.Yüzdelik değerlerin en sağındaki ekran tuşuna basarsanız bilgisayar Tam Ekran olur. (Klavyeden F11 tuşuna basarak ekranı eski haline getirebilirsiniz.)Yakınlaştır menüsü ile yazı ve sayfa boyutunu stardart ayarlara döndürmek isterseniz %100 seçeneğini işaretleyebilirsiniz. 

2.Yöntem:

Mouse kullanarak da ekran ve yazıları büyütüp küçültebilirsiniz.Bu işlem şöyle yapılır: CTRL tuşuna basılı tutarak mouse Scrool (mausenin üstündeki tekerlek) döndürerek ekran ayarlarınızı yapabilir, yazıları büyütüp küçültebilirsiniz.Mause ile yapılan bu işlemler İnternet Explorer ve mozilla firefox gibi tarayıcılarda da geçerlidir, bu yöntemle bu tarayıcılarda da ekran ve yazı boyutu ayarlarını yapabilirsiniz. 

GOOGLE CHROME KISAYOLLARI

Eğer Chrome kullanıyorsanız aşağıda verilen kısa yollar da işinize yarayacaktır.İşlem ve KısayolMenü’yü açma Alt + f veya Alt + e ya daF10Yer işaretleri çubuğunu gösterme veya gizleme Ctrl + Üst Karakter +bYer İşareti Yöneticisi’ni açma Ctrl + Üst Karakter + oGeçmiş sayfasını yeni bir sekmede açma Ctrl+hİndirilenler sayfasını yeni bir sekmede açma Ctrl + jChrome Görev Yöneticisi’ni açma Üst Karakter + EscChrome araç çubuğundaki ilk öğeye odaklanma Üst Karakter+Alt+tOdağı Adres çubuğu, Yer işaretleri çubuğu (gösteriliyorsa) ve sayfa içeriği arasında ileriye doğru taşıma F6Odağı Adres çubuğu, Yer işaretleri çubuğu (gösteriliyorsa) ve sayfa içeriği arasında geriye doğru taşıma Üst Karakter + F6Geçerli sayfada arama yapmak için Bulma Çubuğu’nu açma Ctrl + f veya F3Bulma Çubuğu aramanızla bir sonraki eşleşmeye gitme Ctrl + gBulma Çubuğu aramanızla önceki eşleşmeye gitme Ctrl + Üst Karakter + gGeliştirici Araçları’nı açma Ctrl + Üst Karakter + jveya F12Tarama Verilerini Temizle seçeneklerini açma Ctrl + Üst Karakter + DeleteChrome Yardım Merkezi’ni yeni bir sekmede açma F1Farklı kullanıcı olarak giriş yapma veya Gizli Mod’a geçme Ctrl + Üst Karakter + mGeri bildirim formu açma Ctrl + Üst Karakter + i