DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sigara Ve Alkol Kullanmakla İlgili Sloganlar Nelerdir?

Sigara Ve Alkol Kullanmakla İlgili Sloganlar Nelerdir?

Değerli okurlar, çağımızdaki insan problemlerinden biri de sigara ve alkol hatta bunlar dışında çeşitli maddelere karşı bağımlılıktır. Bu problemle mücadelede insanımızın yanında olan kuruluşlardan en meşhuru ve en eskisi Yeşilay’dır. Yeşilay, 5 Mart 1920 tarihinde kurulmuştur, ilk adı Hilal-i Ahdar’dır. Hilal, ay ; ahdar, yeşil anlamına gelir bu kuruluş daha sonra Yeşilay Derneği adını almıştır.

Değerli okurlar, çağımızdaki insan problemlerinden biri de sigara ve alkol hatta bunlar dışında çeşitli maddelere karşı bağımlılıktır. Bu problemle mücadelede insanımızın yanında olan kuruluşlardan en meşhuru ve en eskisi Yeşilay’dır. Yeşilay, 5 Mart 1920 tarihinde kurulmuştur, ilk adı Hilal-i Ahdar’dır. Hilal, ay ; ahdar, yeşil anlamına gelir bu kuruluş daha sonra Yeşilay Derneği adını almıştır. Ülkemizde her yıl 1-7 Mart tarihleri arası Yeşilay Haftası olarak kutlanır.Bu haftada öğrencilere ve vatandaşlarımıza alkol, sigara, uyuşturucu gibi keyif veren ve bağımlılık yapan maddelerin yol açtığı zararlar ve bunlardan korunma yolları anlatılır. Bu konu hakkında farkındalık oluşturmak için çeşitli faaliyetler yapılır. Bu faaliyetlerden biri de afiş yarışmalarıdır. Afişlerde dikkat çeken vurucu sözler ve sloganlar kullanılarak dikkat çekme ve bilgilendirme amacı vardır.Diğer taraftan sloganlar akılda kalıcıdır, dile dolanarak kısa sürede toplum içerisinde yayılır ve amaca ulaşmaya yardım ederler. Bu amaçla okullarda öğrenciler arasında veya sivil katılıma açık afiş yarışmaları düzenlenir.Yazımızda “Sigara ve alkol kullanmakla ilgili sloganlar nelerdir?” sorusuna cevap olabilecek sloganları ayrıca sigara paketlerinde yer alan uyarıları derledik.

ALKOL

* Alkollü olarak araca binen, sedye ile iner.* Alkol çözüm değil, derdin kendisidir.* Alkol, uyuşturucu, sigara öldürür, kumar söndürür, spor güldürür.* Alkol hızı, hız ölümü getirir.* Aklı başında şoför içki içmez.* İçki önce güldürür; sonra süründürür, öldürür.* İçki sağlığın düşmanıdır.* İçki kötülükler doğurur.* İçki aile bütçesini eritir.* İçki sinir ve sindirim sistemlerini bozar.* Alkol almak, gönüllü çılgınlıktır.

SİGARA

* Önemli ise hayatınız, sigarayı lütfen bırakınız.* Sevginin Boşluğunu Zehirle Doldurmayın* Sigarayı Atın Hayatı Tadın* Sigarayı Dışla, Hayata Yeniden Başla* Sağlıklıyız, Mutluyuz, Gelecekten Umutluyuz* Kendinize Zarar Vermeyin* Bağımsızım, Hayatı Seviyorum* Sağlıklıyım, Mutluyum, Yeşilay’ın Dostuyum* Sevdiklerin İçin Bağımlı Olma* Zararlı Alışkanlıklardan En Güzel Korunma Yolu: Hiç Başlamamaktır* Sigara giren yerden sağlık çıkar* Üzerinde “öldürür” yazan bir şeyi nasıl alabiliyorsunuz?* Sigarasız hayat oh ne rahat!* Parasını el alır, dumanını yel alır, zararı sana kalır*Sigara içen dost kaybeder.*Sigara ölümün habercisidir.*Sigara içmiyorsun kendi hayatını içiyorsun.*Sigara içen çevresindekileri öldürür.*Pasif içici olmak istemiyorsan sigara içmesine izin verme.*Senin de hayatını tehlikeye sokuyor sigara içmesin.*Sigara içmek sevdiklerini öldürmektir.

UYUŞTURUCU

* Uyuşturucu merakla başlar, ölümle biter.* En İyi Silah Uyuşturucudur.* Maddeyi Kabul Etmek Kolay, Bırakmak Zordur* Bağımsız Ol, Saygın Ol* Duvarı nem, insanı bağımlılık yıkar* Ölümün denemesi olmaz* Beynini uyuşturursan, sana nasıl yardım edebilir ki?* Zehir tacirlerinin hedefi “Türk Gençliği” dir* Uyuşturucunun her çeşidi bir intihar yoludur.* Bağımlılığın denemesi olmaz* Damarlarınızdaki asil kanı kirletmeyin

YEŞİLAY

* Yeşilay Dostu Olan Sağlığını ve Saygınlığını Kazanır* Yeşilay içene değil, içilen zehirlere karşıdır* Yeni yararlı alışkanlıklar edinin* Sağlıklı bir hayat sizin elinizde* Sağlıklı bir hayat için tercihini doğru yap* En büyük tuzak: “Bir defa denemekten ne çıkar?”* Ebeveynlerin meşhur gafleti: “Benim çocuğum yapmaz!”* Yaşam Kalitenizi Yükseltin, Bağımlı Olmayın* Sevginin boşluğunu zehir ile doldurmayın

SİGARA PAKETLERİNİN ÜSTÜNDE YER ALAN UYARILAR

Sigara içmek kan akışını yavaşlatır ve cinsel iktidarsızlığa neden olur.Sigara içmek cildin erken yaşlanmasına neden olur.Hamile iken sigara içmek bebeğe zarar verir.Sigara içmek yüksek derecede bağımlılık yapar, başlamayın.Sigarayı bırakmak ölümcül kalp ve akciğer rahatsızlıkları riskini azaltır.Sigara içenler genç yaşta ölürSigarayı bırakmak için doktorunuzdan ve size en yakın sağlık ocağından yardım isteyin.Sigara içmek ağrılı ve yavaş bir ölüme neden olabilirSigara içmek damarları tıkar, kalp krizine ve felçlere neden olurSigara içmek akciğer kanserine neden olurSigara içmek spermlere zarar vererek doğurganlığı azaltırSigara dumanında benzin, nitrozamin, formaldehit ve hidrojensiyanit gibi kanser yapıcı maddeler bulunur.Her türlü bağımlılıktan uzak, sağlıklı günler dileriz.