DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sığınmacı kampı alev alev!

Sığınmacı kampı alev alev!

Fransa’nın Calais kentinde bulunan sığınmacı kampı alev alev yanmaya başladı. Yangının nedeni olarak kampta kalan sığınmacılar gösteriliyor.\r\n\r\n

Fransa’nın Calais kentinde bulunan sığınmacı kampı alev alev yanmaya başladı. Yangının nedeni olarak kampta kalan sığınmacılar gösteriliyor.Fransa’da  sığınmacıların kaldığı Calais kentinde alevler yükselmeye başladı. Kamptaki üçüncü tahliye gününde meydana gelen yangını kampta kalan bir grup sığınmacının çıkardığı iddia edildi. Olay yerinde bulunan AA muhabiri ise verdiği ilk bilgilerde yangın sığınmacılar tarafından çıkarıldığını ifade etti. Çıkan yangının hemen ardından olay yerine gelen polis ekipleri bölgeyi güvenlik altına aldı. Polis ve itfaiye ekiplerinin uyarısı üzerine sığınmacıların geceyi kampın dışında geçirmeleri tavsiye edildi.

Sığınmacı kampı ateş aldı

siginmaci-kampi-alev-alevManş Denizi kıyısındaki Calais kentinde bulunan sığınmacı kampında 30 – 40 çadırın yakıldığı ortaya çıktı. Yangının hemen ardından olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekibi sabaha kadar yangın söndürme çalışmalarını devam ettirdi. Fransız yetkililerin yaptığı açıklamada ise, kamptaki tahliyenin devam edeceğini fakat çıkan yangınların önüne geçemediklerini ifade etti. Bu durumu imkansız olarak niteledi. Bu hafta başından beri 4 bin 14 sığınmacının kamptan ayrıldığı resmi rakamlar ile açıklandı. Buradan ayrılan sığınmacılar geçici sığınma merkezine kayıt yaptırıyor. Kayıtın ardından otobüsler ile Fransa’nın farklı yerlerindeki sığınmacı merkezlerine gönderiliyor. Yaklaşık 8 bin kişinin kaldığı düşünülen kamp hafta sonuna kadar boşaltıldıktan sonra yıkılması bekleniyor.