DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Sigorta başlangıcını nasıl öğrenebilirim?

Sigorta başlangıcını nasıl öğrenebilirim?

Sigorta başlangıcını nasıl öğrenebilirim? E-Devlet şifresiyle sigorta sorgulama. Emekli Sandığı hizmet dökümü nasıl sorgulanır?

Bu yazıda sigorta başlangıcını nasıl öğrenebilirim sorusunun cevabını bulabilirsiniz. Yazıya başlamadan önce, ‘Sigorta’ nedir? Bu soruyu cevaplayalım. Sigorta, her ay düzenli olarak belirli bir prim karşılığında, bi kişinin veya bir şeyin herhangi bir nedenden dolayı ileride karşılaşabileceği zararların önüne geçmek için, bu işle uğraşan kuruluşla yapılan sözleşmeye sigorta denir.Çalıştığınız bir iş yeri tarafından yapılan ilk sigorta kaydınıza ‘ilk giriş’ denir. İlk giriş tarihini hatırlamayanlar SGK üzerinden sorgulama yaparak öğrenebilirler. İlk giriş tarihinizle sisteme giriş yaparak iş verenin ödemeleri zamanında yapıp yapmadığını da öğrenmek mümkün. İş verenin sigortayı geç ödemesi, emeklilik tarihinizin ileri sarkmasına neden olacaktır. Bu yüzden dolayı sık sık sisteme girip aylık sigorta ödemelerinizin zamanında yapılıp yapılmadığını kontrol edin.

Peki Sigorta Başlangıcını nasıl öğrenirim?

Eskiden SSK binası koridorlarında saatlerce süren bu işlem teknoloji sayesinde artık çok kısa bir  zaman içinde öğrenilebiliyor. Sigorta başlancıgını öğrenmek için E-SGM veya E-Devlet kapısı sistemine giriş yapmanız gerekmektedir.sskSisteme giriş yaptığınızda, çalıştığınız gün sayısı, ödenen primlere ve tamamlamanız gereken 9000 gün çalışma süresinden ne kadar kaldığını öğrenmenizde mümkün. Şifre ile uğraşmak istemeyenler sorgulamalarını E-SGM üzerindne yapabilir.E-Devlet’ten yapılan sorgulamalarda PTT’den aldığınız E-Devlet şifresi gerekmektedir. E-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesine gidip şifrenizi 2 tl karşılığında alabilirsiniz. Ayrıca belirtmekte fayda var şifrenizi unuttuğunuzda yeni şifre almak için tekrar PTT şubesine gidip ödeme yapmanız gerekmektedir. Bunun bedeli de 4 tl’dir. Tekrar para vermek istemiyorsanız şifrenizi bir yere kaydetmekte fayda var.E-Devlet şifrem yok E-SGM üzerinden sorgulama işlemlerini nasıl yapacağım?E-SGM üzerinden sorgulama işlemlerini yapmak için ilk yapmanız gereken şey, bu linke tıklamaktır. Bağlantıya tıkladığınızda açılan sayfada, T.C. kimlik numaranız, il, doğum yılınız ve cilt numarası gibi sizden istenen bilgileri doldurmalısınız. Sorulan bilgileri doğru doldurduğunuzda sisteme başarıyla giriş yapabilir, açılan sayfadan sorgulama işlemlerine kolayca devam edebilirsiniz.

BAĞ-KUR hizmet dökümü nasıl sorgulanır?

BAĞ-KUR hizmet dökümünüzü sorgulamak için lütfen BURAYA TIKLAYIN.

Emekli Sandığı hizmet dökümü nasıl sorgulanır?

Emekli Sandığı hizmet dökümünüzü sorgulamak için lütfen BURAYA TIKLAYIN.

SSK hizmet dökümü nasıl sorgulanır?

SSK hizmet dökümünüzü sorgulamak için lütfen BURAYA TIKLAYIN.